Home / Învățăământ / Aproape 45% din candidați au obținut 7 la titularizare

Aproape 45% din candidați au obținut 7 la titularizare

Ministerul Educației a publicat pe site-ul titularizare.edu.ro rezultatele obținute de cadrele didactice care au susținut proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar – sesiunea 2021 (înainte de înregistrarea contestațiilor), au anunțat reprezentanții IȘJ Mureș într-un comunicat semnat de către inspectorul școlar general, Sabin-Gavril Pășcan.

  • În județul Mureș, rata notelor peste 7 (șapte) obținute de candidații care au susținut proba scrisă este de 44,43 %;
  • Din promoția curentă, 44.85% dintre candidați au obținut note peste 7 (șapte);
  • Procentul notelor între 5 și 7 este de 36.45%;
  • 7 candidați au obținut nota 10 la disciplinele: biologie (1), arte vizuale (1), pedagogia preșcolară și metodica desfășurării activităților instructiv-educative în grădinița de copii (educatoare) (3), limba maghiară maternă (2);
  • 395 candidați au obținut note între 7 și 9,99.

La proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar s-au prezentat 939 candidați din totalul de 1.112 de candidați înscriși.

În centrele de evaluare au fost notate 889 de lucrări. 49 de candidați s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, iar 1 candidat a fost eliminat. Candidații eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu vor fi repartizați pe posturi didactice în anul școlar 2021-2022.

Contestațiile pot fi depuse la sediile inspectoratelor școlare județene sau se transmit prin mijloace electronice în zilele de 27 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 28 iulie, până la ora 12:00. Contestaţiile pot fi transmise si prin e-mail până în data de 28 iulie, ora 12:00.

Rezultatele finale se afișează în data de 3 august la sediile inspectoratelor școlare județene și pe site. Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în intervalul 4 – 5 august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Bărbat accidentat de un șofer fără permis și lăsat să moară pe marginea drumului

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Luduș au identificat un tânăr bănuit de săvârșirea unor infracțiuni …