Aproape 50% din elevii târgumureșeni merg cu mașina la școală Învățămînt
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 250 Vizualizări

Aproape 50% din elevii târgumureșeni merg cu mașina la școală

Fundația Comunitară Mureș, în parteneriat cu Primăria Târgu Mureș a realizat în perioada 14-30 iunie 2021 un studiu de mobilitate în 34 unități de învățământ din Târgu Mureș cu scopul de a cunoaște cât mai bine obiceiurile de deplasare ale elevilor din oraș, pentru a putea oferi soluții cât mai eficiente pentru calmarea traficului și siguranța rutieră. 

Chestionarul a fost completat de 3.659 persoane, ceea ce reprezintă 17% din totalul școlarilor din Târgu Mureș. 

Din datele colectate rezultă că 39% dintre respondenți vin din localitățile limitrofe în școlile din Târgu Mures și majoritatea elevilor ar folosi preponderent transportul în comun ca mijloc de transport către școală. Cel puțin așa au răspuns 58,5% dintre respondenți. Procentul celor care nu ar utiliza acest mijloc de transport rămâne însă ridicat, apropiindu-se de 30%. Realitatea însă arată că în ciuda faptului ca elevii pot folosi transportul public gratuit, doar 15,5% aleg acest mod de deplasare. Cei mai mulți elevi ajung la școală cu mașina – 47,8% și pe jos – 32,5%.

Rezultatele chestionarului oferă informații statistice care fundamentează dezvoltarea unor servicii (autobuze școlare, PEDIBUS – autobuz pietonal) și soluții (străzi școlare, zone kiss&ride) care contribuie la decongestionarea traficului la orele de vârf și creșterea siguranței elevilor în zonele școlilor.

În contextul sondajului considerăm importante 2 măsuri urgente care ar îmbunătăți considerabil condițiile de deplasare în zona metropolitană. Realizarea benzilor dedicate trasportului public pe arterele principale prin redistribuirea spațiului pe străzile cu 4 benzi de circulație. Extinderea liniilor urbane în zona metropolitană a municipiului pentru creșterea gradului de acoperire a rețelei de transport public”, au concluzionat reprezentanții Fundației Comunitare Mureș.

Pentru mai multe informații puteți consulta rezultatele detaliate:
https://infogram.com/rezultate-chestionar-2021-kerdoiv-osszesites-1h8n6m309gme

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE