Home / Sanatate / Centrul Medical TOPMED. Tradiție, profesionalism și aparatură de înaltă performanță

Centrul Medical TOPMED. Tradiție, profesionalism și aparatură de înaltă performanță

Distribuie

Având o tradiție de 25 de ani în furnizarea de servicii medicale, Centrul Medical Topmed din Târgu Mureș acoperă astăzi aproape toate specialităţile medico-chirurgicale și poate susţine astfel abordarea multidisciplinară în condiţii de siguranţă și confort, atât pentru pacienţi, cât și pentru personalul medical, în scopul efectuării actului medical la standarde europene. Dr. Adriana Gomotârceanu, manager Top Med, ne-a făcut o prezentare a ceea ce este astăzi centrul medical.

Activităţiile medicale sunt coordonate de un colectiv de specialiști de prim rang, care asigură o coerenţă a dezvoltării și cercetării știnţifice, astfel încât pot fi implementate încontinuu cele mai noi tehnici de diagnostic și tratament.
Actualmente Topmed a devenit un spital cu 80 de paturi de internare continuă, la sediul central din Târgu Mureș și 46 de paturi de internare de zi, în Târgu Mures și la sediile din Sighișoara și Reghin. Astfel, serviciile medicale performante vin mai aproape de locuitorii din teritoriu.
Top Med are 5 săli de operații, dotate cu aparatură înalt performantă, conectate cu circuite și centrală de gaze medicale și condiții de microclimat steril, care permit un control riguros al infecțiilor nozocomiale. Există, de asemenea, o unitate de transfuzii sanguine și mai multe stații de sterilizare, cu un control epidemiologic riguros al unității medicale.
De asemenea, Top Med dispune de saloane cu două paturi, prevăzute cu rampe medicale cu oxigen și toate facilitățile medicale și de confort pentru pacient, inclusiv grup sanitar propriu, modern. Pe Secția de specialități chirurgicale pot fi rezolvate cazuri de chirurgie generală, colecist, hernii, eventrații, ulcere gastrice, duodenale, apendice, tumori de colon, puncții hepatice, dar și operații de micșorare de stomac pentru rezolvarea obezității.
În cadrul specialității de Chirurgie vasculară sunt efectuate operații pentru rezolvarea varicelor, clasic și cu laser endovenos, operații de rezolvare a stenozelor carotidiene, aortice, iliace sau femurale, ori de protezare a anevrismelor de aortă.
În departamentul de Chirurgie estetică sunt făcute augumentări sau micșorări de sâni, abdominoplastii, corecția cicatricilor vicioase, blefaroplastii, rinoplastii.
În specialitatea Neurochirurgie se efectuează cu succes cura Herniei de disc vertebrale.
În specialitatea Ginecologie sunt făcute operații pentru îndepărtarea afecțiunilor tumorale și biopsii diagnostice.
La Urologie sunt internați pacienți pentru puncții prostatice și pentru rezolvare hidrocel.
La Oftalmologie au fost reluate operațiile de cataractă, dar și pentru alte etiologii și tratamentele intraoculare. Compartimentul de ortopedie preia și rezolvă cazuri de rupturi de menisc, rupturi ligamentare, fracturi și protezare de șold și de genunchi.
Secție de ATI și Compartiment modern de Oncologie și Radioterapie
Top Med este unitatea medicală în care se derulează Programul Național pentru Protezare, astfel încât pacientul beneficiază de proteza necesară, gratuit. În ultimii ani au fost puse bazele Secției de Cardiologie și Cardiologie intervențională, în care funcționează Laboratorul de Angiografie, cateterism cardiac și electrofiziologie, necesar în diagnosticarea stenozelor coronariene și tratamentul minim invaziv prin dilatație și stentare. Pot fi internați pacienti pentru conversie electrică și pacienți cardiaci pentru reajustare de tratament și compensare.
În cadrul Top Med este funcțională și Secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) deservită de personal înalt calificat, în strânsă dependență cu Secția de Specialități chirurgicale, Compartimentul de ortopedie și Cardiologia intervențională.
Centrul Medical Topmed asigură toate serviciile relevante, de la diagnosticare până la tratament, pentru pacienții internați în secția de specialități medicale: Medicină internă, Gastroenterologie, Diabetologie, Reumatologie.
Top Med este singurul centru medical privat din județ cu un Compartiment de Oncologie deservit de 5 medici oncologi, care acordă servicii și tratamente în regim de spitalizare continuă și spitalizare de zi, efectuându-se tratamente cu citostatice și imunoterapie gratuit pentru pacienții asigurați, datorită contratului încheiat cu CAS Mureș. În conlucrare strânsă cu acest departament este și hematologia, care rezolvă diagnosticul și tratamentul bolilor de sânge, din care fac parte și afecțiunile maligne ale sângelui, ce beneficiază, de asemenea, de chimioterapie, imunoterapie sau transfuzii, în funcție de necesități, în cadrul spitalizărilor continue sau de zi. La Top Med au fost puse bazele tratamentului cancerelor prin radioterapie, prin achiziționarea a două acceleratoare liniare de particule, ultramoderne, care asigură tratamentul cel mai adecvat, intens distructiv pentru tumoră și înalt protectiv pentru țesuturile sănătoase din jur. Sunt singurele aparate de acest tip din județul Mureș. Acum pacienții oncologici din Mureș care aleg acest tratament nu mai sunt nevoiți să meargă la clinici din Cluj sau Brașov. Tratamentele de radioterapie înalt performante sunt acordate gratuit pentru pacientii asigurați, datorită contratului încheiat cu CAS Mureș. Echipa de medici specialiști în oncologie, hematologie și radioterapie, împreună cu fizicienii medicali stabilesc cea mai adecvată terapie, personalizată pentru fiecare caz în parte, în funcție de tipul cancerului sau al hemopatiei maligne.
Ambulatoriu cu 38 de specialități, laborator performant și imagistică medicală de top
O noutate este și extinderea Ambulatoriului de specialitate – Policlinică, astfel că există 38 de specialități medicale care conlucrează în sprijinul pacienților. Cabinetele de specialitate sunt dotate cu aparatură necesară fiecărei specialități și cu personal medical înalt specializat. De mai bine de 3 ani Top Med are ambulatoriul de specialitate cel mai mare din județ, prin cel mai mare număr de servicii medicale raportat lunar către CJAS Mureș. Aceasta semnifică adresabilitatea mare de care se bucură Centrul Medical Topmed în rândul populației județului Mureș, dar nu numai. Consultațiile medicale necesită și se bazează pe investigații de laborator moderne, rapide, efectuate cu acuratețe, relevante pentru diagnosticare. Laboratorul Topmed este cunoscut și apreciat de pacienți pentru diversitatea și complexitatea analizelor pe care le oferă. O dată cu pandemia Covid 19, la Top Med a fost înființat și Laboratorul de biologie moleculară, unde se efectuează testarea PCR a virusului SARS COV 2, cu rezultate de încredere. Dar obiectivarea diagnosticelor necesită și se realizează și prin intermediul celor mai moderne investigații de imagistică medicală: Ecografia, Radiologia, Mamografia, Osteodensitometria, Tomografia computerizată și Rezonanța Magnetică Nucleară.
Laboratorul de Radiologie și imagistică medicală a fost dotat cu un echipament RMN – Rezonanță Magnetică Nucleară, de ultimă generație, utilizat pentru obținerea imaginilor de înaltă rezoluție ale corpului uman, permițând evidențierea leziunilor cu precizie milimetrică.
În 1996, la înființare, Topmed a fost primul cabinet medical privat de ecografie din oraș și județ, cu medic cu competență în ecografie. De atunci a fost dezvoltată imagistica, astfel că actualmente Top Med are 21 de ecografe performante, deservite de medici cu competență, care contribuie la un diagnostic rapid, economic și, de multe ori, decisiv pentru pacient. Top Med are, de asemenea, o bază de fizioterapie și recuperare medicală cu numeroase aparate moderne, specializate pentru recuperarea mobilității unor segmente ale aparatului locomotor, posttraumatic, postoperator sau în afecțiuni reumatismale, deservit de un personal cu înaltă empatie pentru suferințele bolnavului.
Și nu în ultimul rând Medicina de familie, baza serviciilor medicale, de care avem nevoie cu toții, cu patru cabinete, deservite de medici primari si personal specializat, care a funcționat pe toată perioada pandemiei. Top Med este singurul spital privat din județ care s-a calificat să deruleze Programul Național de depistare a cancerului de col uterin, cu ajutorul medicilor ginecologi, a personalului de laborator și a medicului anatomopatolog, care a dus la depistarea a numeroase cancere în stadii incipiente, cu posibilități de rezolvare în mare parte curative, definitive și favorabile. Ambulanțele Topmed asigură transport medical asistat și neasistat în țară și străinătate, inclusiv servicii de urgență la competiții sportive, manifestații, concerte și alte evenimente În Centrul Medical Topmed, după diagnosticare, pacienții beneficiază de asistență integrată, adaptată nevoilor fizice și psihice. Echipamentele de ultimă generație, acordarea de servicii medicale unice în județ, varietatea de servicii medicale, începând cu Medicina de familie și până la intervenții chirurgicale complexe, tratamentele personalizate și personalul medical calificat fac din Centrul Medical Topmed o unitate medicală căutată de pacienții din județul Mureș, dar și din țară, care poate fi un reper pentru sănătatea din județul Mureș. Amănunte despre Top Med puteți afla accesând pagina https://www.topmed.ro/


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Premiul I pentru Școala Gimnazială Ioan Vlăduțiu din Luduș

Distribuie Trupa de teatru a Școlii Gimnaziale Ioan Vlăduțiu, “Les amis de la scène”, coordonată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.