Home / Administratie / Conferință protest la Primăria Gornești

Conferință protest la Primăria Gornești

Evenimentele ultimelor zile la nivelul comunei Gornești, respectiv decesul unei persoane cauzată de atacul unui urs, au pus în garda autoritățile locale, care vor susține în cursul zilei de marți, 27 iulie, o conferință de presă, la care sunt invitați să participe reprezentanți din partea Prefecturii Mureș, Consiliului Județean, Jandarmeriei precum și reprezentanți AJVPS Mureș. Conferința de presă va avea loc sediul Primăriei Gornești, începând cu ora 10 și este organizată de către Primăria comunei Gornești și Biroul deputatului Kolcsár Karoly.

„Suntem indignați de evenimentele tragice întâmplate în comuna noastră în noaptea de 24 iulie, sâmbătă, când atacul urșilor asupra animalelor de la stână sau ferme s-a sfârșit din păcate cu pierderea unei vieți omenești. Condoleanțe familiei îndoliate și Dumnezeu să-l odihnească pe dl. Roman”, au precizat reprezentanții Primăriei comunei Gornești.

Aceștia trag un semnal de alarmă vizavi de situația urșilor din România, conferința având tocmai acest rol, de a găsi soluții pentru rezolvarea situației actuale.

„Este inadmisibil într-o societate ca viața unui animal să fie mai presus decât cea a unui om. Câte tragedii trebuie să se întâmple să înțelegem faptul că nivelul populației a unui animal sălbatic aflat în vârful lanțului trofic din țara noastră trebuie reglat artificial! Trebuie să se înțeleagă că în zona noastră creșterea oilor și a vacilor este un mod de supraviețuire pentru unele familii. Turma de oi și cireada de vaci nu se poate ține în living, ci numai în pășuni care se învecinează inevitabil cu zone forestiere și desișuri. De ce se urmărește dispariția acestei datini de pe meleagurile noastre?! Toate aceste probleme așteaptă o rezolvare foarte rapidă și pentru acest fapt organizăm o conferință de presă în semn de protest, unde vor fi invitați Prefectura CJ, IPJ, Jandarmeria Romană și parlamentarii mureșeni”, declară reprezentanții Primăriei Gornești.

(A. Z.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Campanie de curățenie, în trei locații din Târgu Mureș

Primăria municipiului Târgu Mureș, în calitate de partener al Let’s Do It, Romania! se implică …