Home / Administrație / Consiliul Județean Mureș a evaluat proiectele depuse de ONG-uri

Consiliul Județean Mureș a evaluat proiectele depuse de ONG-uri

Distribuie

Organizațiile neguvernamentale au putut depune proiecte, în cinci domenii, pentru organizarea de programe, activități și instruiri. Bugetul total al finanțărilor s-a ridicat la suma de 2,1 milioane de lei.

„Am făcut un pas către normalitatea dorită după epidemia de Coronavirus, organizând concursul de proiecte pentru ONG-uri, iar acum am ajuns la momentul anunțării rezultatelor. Anul trecut am fost nevoiți să anulăm apelurile pentru proiecte culturale, tineret, sportive și pentru cele ale cultelor și am cheltuit sumele astfel eliberate pentru măsuri și investiții legate de epidemia de coronavirus – a declarat Ferenc Péter, președintele Consiliului Județean Mureș.

Bugetul pentru organizațiile neguvernamentale angajate în activități sociale a rămas similar cu cel de anul trecut, adică 800.000 de lei. La această categorie, au fost depuse 35 de cereri, iar cele 34 de cereri câștigătoare vor primi sprijin financiar între 6.000 și 60.000 de lei. Organizațiile implicate în activități sociale au solicitat în primul rând sprijin financiar de la Consiliul Județean Mureș pentru funcționarea unor centre de zi pentru vârstnici, persoane cu dizabilități sau diabetice, precum și pentru acordarea de îngrijiri la domiciliu. Lista cererilor câștigătoare și valoarea grantului pot fi vizualizate la următorul link: http://www.cjmures.ro/Subventii2021/Asistenta_sociala/subventii.pdf

În total au fost primite 212 de cereri pentru cei 600.000 de lei alocați ONG-urilor aparținând cultelor religioase, în principal pentru repararea și renovarea proprietăților aparținând bisericilor și locașurilor de cult. 184 de cereri depuse au îndeplinit cerințele, organizațiile primesc sprijin financiar cu o valoare cuprinsă între 2.500-6.000 lei. Lista cererilor câștigătoare și valoarea grantului se regăsește la următorul link: http://www.cjmures.ro/Subventii2021/Culte/subventii.pdf

ONG-urile culturale au putut solicita fonduri în sumă totală de 300.000 de lei. Dintre cele 216 de cereri depuse, 115 au îndeplinit cerințele solicitate. Consiliul Județean Mureș a acordat sume cuprinse între 1.000 și 4.000 de lei pentru implementarea diverselor evenimente culturale, tabere, expoziții și ateliere. Lista cererilor câștigătoare și valoarea grantului pot fi găsite la următorul link: http://www.cjmures.ro/Subventii2021/Cultura/subventii.pdf.

Consiliul Județean Mureș a rezervat, de asemenea, un buget de 300.000 de lei pentru organizațiile neguvernamentale angajate în activități sportive. 38 de organizații neguvernamentale au depus cereri, 31 de cereri au fost declarate câștigătoare și au primit sume cuprinse între 2.000 – 9.500 lei. Lista cererilor câștigătoare și valoarea grantului pot fi găsite la următorul link: http://www.cjmures.ro/Subventii2021/Sport/subventii.pdf.

Rezultatele concursului pentru organizațiile de tineret vor fi anunțate pe 9 august.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureș: Caravană cu servicii gratuite din 10 specialități medicale

Distribuie Direcția de Asistență Sighișoara Sighișoara a demarat, în data de 18 martie 2024, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.