Festivalul de la Călugăreni în 7 august Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 318 Vizualizări

Festivalul de la Călugăreni în 7 august

Cel mai mare festival de reconstituire a istoriei antice din Estul Transilvaniei se va desfășura anul acesta sâmbătă, în 7 august, la Călugăreni în județul Mureș. “Tematica ediției a IX-a a festivalului își propune să aducă în atenția vizitatorilor aspecte ce țin de lumea mirifică a Egiptului din perioada romană, pornind de la statuia lui Iupiter Ammon descoperită la Călugăreni care va fi expusă doar cu ocazia festivalului. Așa cum Egiptul a fost considerat darul Nilului, situl roman de la Călugăreni este considerat cadoul Nirajului!”, au anunțat organizatorii – Muzeul Județean Mureș și Asociația Teatrul Șură.

Programul se va desfășura în patru spații principale din Călugăreni, și anume: teatrul Șură, Parcul Arheologic, Pavilioanele expoziționale Time Box, Biserica fostei Mânăstiri Franciscane de la Călugăreni.

Din programul de anul acesta nu lipsesc: ghidajele tematice, pelerinajele, atelierele de pedagogie muzeală, expozițiile, exercițiile militare romane, târgul de sclavi, concursurile, dansurile, concertele de muzică veche și multe alte surprize.

Accesul la festival este gratuity. (S.G.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE