Home / Cultură / Festivalul de la Călugăreni în 7 august

Festivalul de la Călugăreni în 7 august

Cel mai mare festival de reconstituire a istoriei antice din Estul Transilvaniei se va desfășura anul acesta sâmbătă, în 7 august, la Călugăreni în județul Mureș. “Tematica ediției a IX-a a festivalului își propune să aducă în atenția vizitatorilor aspecte ce țin de lumea mirifică a Egiptului din perioada romană, pornind de la statuia lui Iupiter Ammon descoperită la Călugăreni care va fi expusă doar cu ocazia festivalului. Așa cum Egiptul a fost considerat darul Nilului, situl roman de la Călugăreni este considerat cadoul Nirajului!”, au anunțat organizatorii – Muzeul Județean Mureș și Asociația Teatrul Șură.

Programul se va desfășura în patru spații principale din Călugăreni, și anume: teatrul Șură, Parcul Arheologic, Pavilioanele expoziționale Time Box, Biserica fostei Mânăstiri Franciscane de la Călugăreni.

Din programul de anul acesta nu lipsesc: ghidajele tematice, pelerinajele, atelierele de pedagogie muzeală, expozițiile, exercițiile militare romane, târgul de sclavi, concursurile, dansurile, concertele de muzică veche și multe alte surprize.

Accesul la festival este gratuity. (S.G.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Festivalul Toamnei, la Balda

Primăria orașului Sărmașu și Parohia ortodoxă Balda organizează duminică, 19 septembrie, Festivalul Toamnei în localitatea …