Home / Sanatate / Frica de singurătate la bătrânețe – Cum să te asiguri că seniorii tăi vor avea companie la o anumită vârstă

Frica de singurătate la bătrânețe – Cum să te asiguri că seniorii tăi vor avea companie la o anumită vârstă

Distribuie

Singurătatea la bătrânețe dezvoltă stări emoționale care adesea nu pot fi depășite fără ajutor de specialitate. Aceleași temeri le au și adulții care se gândesc la înaintarea în vârstă a părinților. Din fericire, există soluții la îndemână pentru cei cărora le pasă de viitorul seniorilor din familie.

Află din acest articol câteva sfaturi utile care să te ajute în luarea celor mai bune decizii pentru părinții sau bunicii tăi.

Cum să fii alături de bătrânii tăi și care sunt avantajele unui azil!

  • Oferă-le bunicilor tăi o companie plăcută

Înaintarea în vârstă vine la pachet cu multe griji și o mare teamă de singurătate. Faptul că familia nu se mai adună la masă ca pe vremuri îi afectează pe cei bătrâni, rămași singuri cu amintirile lor. Este important de știut că singurătatea la bătrânețe poate fi un moment depășit cu succes, dacă te implici în viața celor dragi, fie a părinților în vârstă, fie a bunicilor.

O bună recomandare în acest sens este un azil de bătrâni privat în București, unde seniorii își pot lega noi prietenii. Pe Batranetifericite.ro poți descoperi diverse programe de îngrijire pentru cei în vârstă, dar și o serie de servicii menite să le simplifice traiul.

  • Vizitele copiilor și nepoților, o bucurie fără margini

Chiar dacă un cămin de bătrâni oferă toate facilitățile pentru seniori, nimic nu se compară cu îmbrățișarea celor dragi. Vizitele periodice și comunicarea cu părinții sau bunicii sunt esențiale și alină în bună măsură dorul de familie.

Îmbrățișarea nepoților nu doar că va ridica moralul celor în vârstă, dar le va da speranța că nu vor rămâne singuri și uitați. Așadar, amintește-ți de bunicii care ți-au înseninat copilăria și programează vizite periodice la azilul unde sunt cazați.

  •  O vorbă frumoasă la telefon, un moment neprețuit

Grijile zilnice și activitățile desfășurate în ritm alert te pot convinge că este momentul ca un personal dedicat să se ocupe de nevoile bunicilor tăi. Un cămin care oferă diverse facilități și care să îndepărteze, într-o bună măsură, teama de singurătate poate fi soluția ideală.

Cu toate acestea însă, nu uita că bătrânii tăi sunt mereu cu gândul la familie și mai ales la copii. Așadar, ar fi indicat să îi suni periodic, să le povestești momentele de peste zi și să îi asiguri că data viitoare îi vei viz3ita, cu tot cu nepoții dragi.

Concluzionând, frica de singurătate la bătrânețe și pierderea relațiilor sociale pot dezvolta intensități emoționale care nu pot fi depășite cu ușurință. Fie că optezi pentru serviciile unui azil de bătrâni sau pentru ajutor de specialitate, întotdeauna va exista o soluție pentru seniorii din familia ta. Astfel de asiguri că temerile de acest fel nu îi vor afecta, iar sănătatea mentală va rămâne intactă.

Sursă foto: Pixabay.com


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Atenție, șoferi! Restricții de circulație pe A3, în nodul rutier Chețani

Distribuie Atenție, șoferi! Începând cu data de luni, 18 martie, bretele de intrare pe Autostrada …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.