Credincioșii din Râpa de Jos, aproape de cei afectați de inundațiile din Ocoliș, Alba Religie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 134 Vizualizări

Credincioșii din Râpa de Jos, aproape de cei afectați de inundațiile din Ocoliș, Alba

Parohia Ortodoxă Râpa de Jos, din judeţul Mureș, a iniţiat în cursul săptămânii trecute o campanie de colectare a ajutoarelor pentru sinistraţii din mai multe localităţi din judeţul Alba, rămași fără nimic din cauza viiturilor istorice provocate de ploile torenţiale din ultima perioadă.

„Întrucât nu putem rămâne indiferenţi la suferinţele semenilor noștri, Parohia Ortodoxă Râpa de Jos a făcut un apel la oamenii inimoși să își exprime mărinimia prin susţinerea acestei acţiuni de ajutorare, donând bunuri de larg consum sau sume în bani. Oamenii din localităţile afectate de viituri au nevoie urgentă de materiale de construcţii, de frigidere, aragazuri, mașini de spălat, electrocasnice mici, veselă, mobilier (inclusiv mobilier de bucătărie), covoare, prosoape, lenjerii de pat, pături, perne, alimente, legume, fructe, conserve, apă, detergenţi și articole de igienă și de tot ceea ce este necesar supravieţuirii. De asemenea, este nevoie de clor pentru dezinfectare și var cloros pentru fântâni, de saci menajeri și de mănuși, întrucât în zonele devastate de șuvoaie, viiturile au adus foarte multe gunoaie, iar oamenii riscă se să îmbolnăvească”, a precizat părintele paroh Dacian Oprea.

Apelul părintelui nu a rămas fără răspuns, reușindu-se strângerea sumei de 3.350 de lei, obiecte de uz casnic, alimentele și articolele de îmbrăcăminte donate de enoriașii Parohiei Ortodoxe Râpa de Jos și de alţi oameni inimoși din judeţul Mureș, bunuri care au ajuns la cei năpăstuiți din localitatea Ocoliș, judeţul Alba.

„În acest sat, viiturile au distrus complet trei case, iar alte 30 de locuinţe au fost grav avariate sau au fost inundate, fapt ce a făcut ca zeci de persoane să fie evacuate. M-a cuprins amărăciunea în momentul în care am văzut dezastrul provocat de furia naturii și mi-am propus să continui să ajut acele familii greu încercate. Am rămas șocat de faptul că acest sat de oameni gospodari din Munţii Apuseni a fost, pur și simplu, devastat de viitura care a lovit cu o forţă greu măsurabilă, o forţă atât de mare încât a luat pe sus inclusiv 15 mașini și a distrus toată infrastructura rutieră. Graţie empatiei manifestate de mureșeni, în doar o săptămână am reușit să organizez, împreună cu membrii familiei mele, un transport umanitar, constând în diverse bunuri de larg consum, care au fost predate în grija preotului Florin Bărbușu și care se va îngriji ca acestea să ajungă la oamenii care au avut de suferit în urma inundaţiilor. Văzând în ce situaţie au ajuns oamenii din Ocoliș și cât de preţios este pentru ei fiecare ajutor, îmi exprim recunoștinţa faţă de toţi cei care s-au mobilizat pentru a ajuta familiile aflate în necaz și mă rog Bunului Dumnezeu să reverse în inimile tuturor toate binecuvântările Sale!”, a precizat părintele Dacian Oprea.

(A.Z.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE