Home / Administratie / Parteneriat aprobat. Colinele Transilvaniei, destinație pentru ecoturism

Parteneriat aprobat. Colinele Transilvaniei, destinație pentru ecoturism

Distribuie

Consilierii județeni au aprobat joi, 29 iulie, într-o ședință ordinară de lucru, Scrisoarea de susținere a inițiativei „Parteneriat pentru dezvoltarea și promovarea destinației de ecoturism Colinele Transilvaniei”, promovată de Asociația Mioritics.

Termenii parteneriatului

Potrivit președintelui Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, parteneriatul a fost inițiat de către reprezentanții Asociației Mioritics.

”Implicarea autorității publice județene în susținerea parteneriatului presupune derularea următoarelor activități: includerea Unității de Management a destinaţiei Colinele Transilvaniei pe lista participanţilor la consultările județene ce vor avea loc pe subiecte legate de turism şi dezvoltarea infrastructurii de bază, comunicarea bilaterală cu Unitatea de Management a destinației de ecoturism Colinele Transilvaniei în legătură cu evenimentele organizate în localitățile de pe raza județului Mureș și care sunt incluse în destinația Colinele Transilvaniei, organizarea de întâlniri periodice cu Unitatea de Management a destinaţiei de ecoturism Colinele Transilvaniei pentru armonizarea şi completarea planurilor de acţiuni pe termen scurt şi mediu, în ceea ce priveşte dezvoltarea turismului şi promovarea resurselor, dar şi a domeniilor conexe”, a precizat președintele Consiliului Județean Mureș.

Conceptul unei destinaţii de ecoturism cu numele de Colinele Transilvaniei a fost inițiat în anul 2016 de Asociaţia Mioritics, cu sprijinul Asociaţiei de Ecoturism din România, iar suprafața acesteia coincide cu aria Natura 2000 Podişul Hârtibaciu – Sighişoara Târnava Mare – Olt.

Alături de Asociația Mioritics și Consiliul Județean Mureș, lista partenerilor este întregită de Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu, Grupul de Acțiune Locală (GAL) Dealurile Târnavelor, GAL Microregiunea Hârtibaciu, GAL Podişul Mediaşului, GAL Asociaţia Transilvană Braşov Nord, WWF Romania, Fundaţia ADEPT, Mihai Eminescu Trust, Fundația Biserici Fortificate și Asociația Monumentum.

Alex TOTH

(Foto: sergiuvoicu.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

„Gustă Basarabia!”, eveniment dedicat armoniei etnice. Află când va avea loc

Distribuie Filiala din județul Mureș a Societății Cultural-Patriotice „Avram Iancu” organizează, cu ocazia împlinirii a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.