Home / Consiliul Judetean Mures / Formulă nouă de organizare pentru Festivalul ProEtnica 2021

Formulă nouă de organizare pentru Festivalul ProEtnica 2021

Distribuie

Centrul Educațional Interetnic pentru Tineret Sighișoara va organiza, în perioada 7-10 octombrie, cea de-a XIX-a ediție a Festivalului Intercultural ProEtnica.

Evenimentul va fi susținut cu suma de 30.000 de lei din bugetul Consiliului Județean Mureș, finanțarea fiind aprobată, la sfârșitul lunii iunie, într-o ședință ordinară a Consiliului Județean Mureș.

”ProEtnica promovează dialogul intercultural şi interacţiunea artistică pe plan european intenţionând să reprezinte una din sursele de evoluție a societăţii mureşene”, se arată în descrierea evenimentului, în anexa hotărârii de Consiliu Județean.

Având în vedere restricțiile cauzate de pandemia de COVID-19, ediția din acest an a evenimentului va avea o formulă oarecum atipică, fără tradiționalele manifestări artistice care implicau participarea fizică a sute de artiști, dar cu organizarea unei Academii Interculturale de Vară ProEtnica și a unor dezbateri cu participare internațională.

”Viața după pandemie va fi alta și considerăm necesară o analiză a situației în care se află organizațiile minorităților naționale, cum au fost ele afectate și care sunt strategiile de redresare. Așadar, ne-am hotărât să organizăm, împreună cu toți partenerii Festivalului ProEtnica, un seminar internațional, în luna octombrie, în cadrul căruia vom discuta aceste aspecte sus menționate și, totodată, vom face primul pas pentru organizarea ProEtnica 2022”, a precizat Volker Reiter, directorul executiv al Festivalului Intercultural ProEtnica.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO: Start la ediția cu numărul 2 a campaniei ”High or Alive”

Distribuie „Drogurile reprezintă un fenomen social și sanitar complex, care afectează milioane de persoane din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.