Home / Slider / Înscrieri la Centrul de Zi ”Rozmarin” Târgu Mureș

Înscrieri la Centrul de Zi ”Rozmarin” Târgu Mureș

Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș prin Serviciul Social Centrul de Zi „Rozmarin” vine în sprijinul preșcolarilor și școlarilor mici, cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani aflați în situație de risc, proveniți din familii numeroase, monoparentale, dezorganizate, existând posibilitatea de abandon școlar și familial deoarece nu dispun de resurse materiale și financiare, oferindu-le o șansă la educație prin înscrieri în cadrul Centrului.

„De la activitățile de îngrijire, educație, recreere-socializare, consiliere, orientare şcolară şi profesională, până la asigurarea transportului zilnic de la domiciliu la Centru și înapoi, a două mese pe zi (mic dejun şi prânz) sau rechizite şi, ocazional, îmbrăcăminte și/sau încălţăminte, prin intermediul Centrului de Zi ”Rozmarin”, ne dorim să combatem excluziunea socială și abandonul școlar la nivelul comunității, axându-ne pe sprijinirea copiilor – singurii care au șansa de a rupe cercul vicios al sărăciei și al lipsei de educație. Totodată, prin Centrul de Consiliere și Sprijin pentru Părinți și Copii, oferim consiliere, informare și educație parentală părinților pentru a face față dificultăților psihosociale care afectează relațiile familiale”, a precizat Andreia Moraru, director executiv al Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș.

Beneficiarii eligibili sunt copii proveniți din familii cu venituri extrem de mici, familii numeroase/monoparentale, copii cu unul sau ambii părinți emigrați la muncă în străinătate, crescuți de un singur părinte sau de rude/bunici, copii cu părinți grav bolnavi sau decedați, copii care locuiesc în condiții improprii sau chiar în locuințe improvizate, familiile aflate în situații de risc/criză, de abandonare/internare a copilului într-o instituție, familiile care solicită consiliere pentru creșterea și educarea copiilor și familiile (potențial) adoptatoare, viitori părinți cu copii.

Acte necesare pentru înscriere:

– cerere tip;

– adeverință medicală care să ateste starea de sănătate a beneficiarului (faptul că este apt pentru intrarea în colectivitate);

– recomandarea medicului de specialitate (dacă este cazul);

– fișa de vaccinări care să cuprindă schema completă de vaccinări;

– copii după actele de identitate (copil/părinte/reprezentant);

– dovada privind veniturile realizate de către părinte/reprezentant;

– adeverință de la unitatea de învățământ frecventată de copil;

– certificat de naștere, căsătorie, sentință de divorț, certificat de deces părinți (în funcție de caz);

– alte acte privind situația familiei.

Condiții de acces/admitere în Centru:

– să fie lipsiți temporar de venituri sau cu venituri reduse/insuficiente pentru a se întreține și pentru a-și asigura necesarul zilnic;  

– să existe riscul instituționalizării copiilor;

– să se afle în situații de risc privind abandonul familial și școlar;

– să fie asistați sociali;

– să existe o situație de vulnerabilitate/dificultate, pentru depășirea căreia este nevoie de măsuri de suport și asistență din partea comunității locale.

Dosarele complete se depun la sediul Centrului de Zi „Rozmarin” Târgu Mureș situat pe strada Ludușului nr. 29, de luni până vineri între orele 8.00 – 13.00, iar informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0365-804.850, de luni până vineri, între orele 8.00 – 13.00.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Vine valul 4? Dublare a numărului de cazuri COVID-19 în Mureș, în 24 de ore!

Față de ziua precedentă, la nivelul județului Mureș au fost înregistrate 49 de cazuri noi …