Cursuri pentru înființarea de Puncte Gastronomice Locale la Ibănești Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 393 Vizualizări

Cursuri pentru înființarea de Puncte Gastronomice Locale la Ibănești

Agenția Națională a Zonei Montane organizează în perioada 02-05 august 2021 un curs de formare profesională destinat locuitorilor comunei Ibănești care doresc să deschidă Puncte Gastronomice Locale (P.G.L.), informează Oficiul de Dezvoltare Montană Ibănești. Cursurile sunt gratuite și se vor desfășura online.

Potrivit www.ibanesti.ro, punctul gastronomic local reprezintă bucătăria din gospodăria locală, unde proprietarul are posibilitatea să prepare și să furnizeze mâncare turiștilor care trec prin zonă, folosind doar ingrediente și produse din gospodăria proprie sau din zonă (locale). Astfel, turiștilor le vor fi servite preparate tradiționale, locale, direct de către membrii familiei în propria gospodărie, cu respectarea cerințelor legale de igienă.

„Pentru înființarea unui PGL este nevoie de formă de organizare juridică (este suficient P.F.A.), iar bucătăria în care se prepară trebuie să fie în gospodăria de domiciliu. În cadrul unui P.G.L. se pot servi maxim 12 persoane/ tură și pentru fiecare fel vor fi nu mai mult de două alternative de mâncare care să fie oferite turiștilor”, explică Dora Aurelia Mihai, consilier superior, reprezentant al Oficiului de Dezvoltare Montană Ibănești.

Datele cursului Perioada de desfășurare a cursului de formare profesională: 02-05 august 2021, începând de la ora 10.00. Durată: 4 zile x 6 ore =24 ore. La finalul cursului se eliberează un atestat de participare. Actele necesare înscrierii la curs sunt următoarele: – copie carte de identitate (buletin) al beneficiarului; – cerere tip; – fișa beneficiarului. Cererea tip și fișa beneficiarului pot fi descărcate de pe site-ul ANZM la următoarea adresă: http://azm.gov.ro/informatii-de-interes-public/ formulare-tip-inscriere-cursuri-de-formare-profesionala/ Înscrieri: dora.mihai@azm.gov.ro.

Pentru detalii: Dora Mihai (Oficiul De Dezvoltare Montană Ibănești) – 0743149577.

Cursul este necesar obținerii autorizației Direcției Sanitar Veternicare (DSV). Obținerea autorizației DSP este condiționată de urmarea unor cursuri de igienă (informații: Dora Mihai – 0743149577).

„Punctul Gastronomic Local este un concept care se potrivește foarte bine inclusiv cu traseul Via Transilvanica, ce străbate începând de anul trecut și comuna Ibănești. Turiștii care vin pe acest traseu caută experiențe locale, autentice, mâncarea tradițională, lucruri pe care le pot descoperi într-un Punct Gastronomic Local”, a precizat Dan Vasile-Dumitru, primarul comunei Ibănești citat de www.ibanesti.ro.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE