VIDEO: Ciprian Dobre, soluție din cursurile de Drept pentru deblocarea proiectului Spitalului de Mari Arși Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 689 Vizualizări

VIDEO: Ciprian Dobre, soluție din cursurile de Drept pentru deblocarea proiectului Spitalului de Mari Arși

Avocatul liberal Ciprian Dobre, fost prefect al județului Mureș, deputat și președinte al Consiliului Județean Mureș, a afirmat joi, 4 august, cu prilejul unei conferință de presă, că soluția pentru stingerea definitivă a disputei juridice dintre Consiliul Județean Mureș și Primăria municipiului Târgu Mureș în privința terenului pe care urmează să se construiască un Centru de Mari Arși este un act de partaj.

Soluția, în cursurile de Drept din anul 2

Documentul ar urma să fie transmis către Ministerul Sănătății, în condițiile în care recent Guvernul României a aprobat, prin intermediul unei Hotărâri de Guvern, indicatorii tehnico-economici ai obiectivului „Construirea unui centru de arși și reorganizarea fluxurilor medicale ale spitalului pentru o mai bună poziționare şi conectare a Departamentelor Urgență, ATI şi chirurgie pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureş”, investiție care trebuie finalizată în maximum 36 de luni de la adoptarea actului normativ.

”Cele două instituții, Consiliul Județean Mureș și Consiliul Local Târgu Mureș trebuie să livreze cât mai rapid o soluție pentru terenul unde urmează să se construiască Spitalul de Mari Arși din Târgu Mureș. În primul rând, pentru a clarifica lucrurile, pentru că am văzut din anumite replici că lucrurile nu ar fi atât de presante. De la ultima noastră întâlnire și până astăzi așa cum cu toții știm că a apărut Hotărârea de Guvern numărul 799 din 28 iulie anul curent, o Hotărâre de Guvern care reglementează și aprobă indicatorii tehnico-economici ai obiectivului care are o altă denumire, mai complicată, dar vorbim de Spitalul de Mari Arși din Târgu Mureș. De această dată vorbim despre o responsabilitate regională. Așa cum cu toții știm, în România vor fi trei astfel de spitale: unul la București, unul la Timișoara și unul la Târgu Mureș. Cred că unul din obiectivele dar și obligația instituțiilor Județului Mureș, aici vorbesc despre Primărie – Consiliu Local și Consiliul Județean Mureș. Au obligația ambele instituții să furnizeze o soluție pentru acest teren. Am vorbit despre obiectiv, am vorbit că se va face acum două săptămâni, acum vorbim deja despre peste 60 de milioane de euro, care trebuie să intre în județul Mureș. Nu mai vorbim de lucruri care se vor face. Se fac. Dacă acceptăm să ne dezvoltăm, cele două instituții au rapid obligația să pună la dispoziție actul prin care pun la dipoziția Ministerului Sănătății acest teren. Din punctul meu de vedere, soluția este foarte simplă, nu avem de-a face nici cu zboruri pe Lună, nu avem de-a face nici cu calcule matematice dintr-o matematică superioară, vorbim de un act de partaj. Un partaj al terenului între cele două isntituții. Oricum, cele două instituții, Consiliul Județean cu o hotărâre, Primăria municipiului Târgu Mureș doar cu o adresă, au fost de acord cu această investiție”, a declarat Ciprian Dobre, alături de care au fost prezenți la întâlnirea cu mass media și prefectul Mara Togănel și prof. univ. dr. Horațiu Suciu, ambii candidați la funcția de prim-vicepreședinte în echipa lui Ciprian Dobre la alegerile interne din cadrul PNL Mureș care vor avea loc sâmbătă, 7 august.

În opinia lui Ciprian Dobre, partajul voluntar ”este o modalitate juridică simplă” care se învață ”în anul 2 de Drept”.

”Nu cred că avem o problemă la nivelul echipei de juriști fie de la o instituție, fie de la cealaltă. Dacă există, nicio problemă, putem oferi și consultanță juridică în materie, gratuită, pro bono, pentru dezvoltarea județului Mureș”, a adăugat avocatul liberal.

Ultimatum politic

În aceeași conferință de presă, Ciprian Dobre a afirmat că dacă până luni 9 august, Consiliul Local Târgu Mureș și Consiliul Județean Mureș nu vor demara demersurile pentru întocmirea unui act de partaj voluntar în cazul terenului respectiv, care ”se înscrie în Cartea Funciară prin mijlocirea Oficiului Județean de Cadastru Mureș”, liberalii vor demara procedurile respective în cadrul celor două instituții.

”În situația în care cei doi responsabili, ambii din UDMR, sunt de acord să furnizeze acest act de partaj pentru construirea Spitalului de Mari Arși din Târgu Mureș, respectiv dacă sunt de acord să intre în județul Mureș 60 de milioane de euro, până luni există timp să pună la dispoziție acest act de partaj, să convoace fiecare câte o ședință de Consiliu Local respectiv de Consiliu Județean, de urgență, și să ia aceste hotărâri pentru dezvoltarea județului Mureș. Dacă acest proiect va mai fi blocat de luni încolo, Partidul Național Liberal va convoca o ședință comună a Biroului Permanent Județean și a Biroului Permanent Local, deci Județul și Târgu Mureșul, și vom depune noi, în calitate de partid cu reprezentare în Consiliul Local și în Consiliul Județean, proiectul de hotărâre pentru partajarea terenului în vederea punerii la dispoziție către Minister, pentru a intra cei 60 de milioane de euro în județul Mureș și pentru a construi, repet, un Spital de Mari Arși, cu responsabilitate regională”, a precizat Ciprian Dobre.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE