De ce sunt nasturii situați pe părți opuse la cămășile pentru bărbați și la cele pentru femei Altele
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 466 Vizualizări

De ce sunt nasturii situați pe părți opuse la cămășile pentru bărbați și la cele pentru femei

În general, cămășile pot arăta la fel: o piesă de îmbrăcăminte care are de obicei guler, mâneci și nasturi în partea din față. Cu toate acestea, ele încorporează o diferență subtilă care marchează utilizarea lor. Nasturii cămășilor pentru femei sunt situate în partea din stânga, în timp ce nasturii cămășilor pentru bărbați sunt în dreapta. Același lucru s-ar putea spune despre fermoarele de la jachete. Dar de ce?

Poate că nu v-ați dat seama până acum că nasturii cămășii sunt amplasați pe laturi opuse, în funcție de sex. Dar așa este și există mai multe teorii care explică acest fapt curios.

Vezi ofertele la cămăși bărbați pe Emag, avem si haine!

Unul dintre cele mai acceptate motive din cultura populară este acela că nobilii din vechime, din perioada Renașterii, nu se îmbrăcau singuri, aceasta era o sarcină lăsată slujitoarelor. În acest caz, servitoarei îi era mai ușor ca nasturii să fie cusuți pe partea dreaptă a cămășii când stătea în fața femeii pentru a o îmbrăca. În schimb, bărbații, chiar și nobilii, s-au îmbrăcat singuri și în acea perioadă, prin urmare nasturii erau pe partea opusă.

Pe de altă parte, o altă explicație sugerează că acest lucru a durat până în prezent, deoarece nasturii erau, la fel ca majoritatea noilor tehnologii, foarte scumpi. Nasturii au rămas așa pentru că toată lumea dorea să imite modul în care se îmbrăcau oamenii bogați.

Un obicei care a durat până în prezent

În ceea ce privește cămășile pentru bărbați, există o explicație concurentă cu privire la motivul pentru care nasturii sunt pe partea dreaptă. Este important să fie clar despre perioada de timp despre care vorbim, deoarece aceste articole de îmbrăcăminte au fost un fenomen relativ nou. Dar, în linii mari, multe elemente ale modei masculine sunt legate de război.

Presupunând că individul era dreptaci, își putea trage cu ușurință armele fără obstacole. Adică, mâna dreaptă trebuia să ajungă în partea stângă a corpului fără a împiedica închiderea hainelor în acest proces.

O altă teorie sugerează că poziția nasturilor i-a ajutat pe vopsitori să clasifice îmbrăcămintea înainte de a aplica vopselele (din nou, diferențiind culoarea aplicată cămășilor bărbaților și cea aplicată cămășilor femeilor).

Desigur, nu există un motiv specific pentru care companiile de modă ar trebui să continue să amplaseze în continuare nasturi pe laturile opuse. Cu toate acestea, acest lucru a durat zeci de ani, făcând diferența dintre articolele de îmbrăcăminte pentru bărbați și femei standardizate cu acest design.

Totuși, la pantaloni, nasturii sunt situați pe aceeași parte, indiferent că sunt pentru femei sau pentru bărbați. Explicația are de-a face tot cu una din teoriile enunțate mai sus. Ba chiar o întărește. Nasturii pantalonilor pentru femei nu sunt situați pe partea opusă față de pantalonii bărbaților, întrucât utilizarea acestor piese vestimentare este de dată recentă și au apărut după perioada istorică în care femeile bogate erau îmbrăcate de alte persoane.

Revenind la cămăși, trebuie să amintim că, istoric, acestea nu au fost mereu piesele vestimentare elegante de astăzi. Ba chiar din contră. Inițial, cămășile au fost concepute ca îmbrăcăminte de corp, lenjerie intimă. De aceea, multă vreme, cămășile au fost folosite sub haine, lăsând la vedere doar gulerul acestora.

Un domn nu avea voie să-și arate cămașa niciodată într-un eveniment social, familial sau important, deoarece, așa cum am spus, cămașa era considerată lenjerie intimă. În plus, pe atunci erau folosite doar cămăși în tonuri albe și deschise.

Când au început să apară cămășile colorate, cu dungi și cu modele, burghezia și diferitele clase sociale de înalt statut au dorit să mențină acele tonuri deschise, distingându-se astfel de clasele inferioare.

Pe măsură ce timpul a evoluat, scopul acestei piese vestimentare, cămașa, s-a schimbat considerabil, întrucât dacă vrem să fim îmbrăcați corespunzător pentru un eveniment sau pur și simplu să mergem în funcție de o circumstanță mai importantă, încercăm să alegem o cămașă cât mai elegantă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE