Ansamblu rezidențial propus lângă ”un mic cimitir privat, nedeclarat oficial” din Târgu Mureș! Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 8470 Vizualizări

Ansamblu rezidențial propus lângă ”un mic cimitir privat, nedeclarat oficial” din Târgu Mureș!

Un nou proiect care prevede construirea unui ansamblu de locuințe colective a fost demarat la Târgu Mureș. Investiția va fi realizată de SC Soccer Construct SRL într-o zonă cuprinsă între străzile Mărului și Szotyori Jozsef din ”Orașul Trandafirilor”, aproape de ”un mic cimitir privat, nedeclarat oficial”, după cum se precizează în Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al proiectului. În prezent, proiectul se află în stadiul dezbaterii publice, fiind publicat pe pagina web a Primăriei municipiului Târgu Mureș, www.tirgumures.ro.

Locuințe de două etaje

Potrivit PUZ-ului proiectului, document întocmit în luna aprilie 2021 de o echipă a SC Arhitecton SRL Târgu Mureș alcătuită din arh. Kovacs Angela și t.arh. Galfi Ildiko, ansamblul de locuințe colective va avea regim mic de înălțime și va fi realizat pe o suprafață de 5.000 de metri pătrați din zona cartierului Unirii.

”Beneficiarul a mai construit cartiere de locuit în zonă (Unirii Green Park Residence – n.a). Aici dorește să continue investițiile cu o propunere de mobilare a terenului cu locuințe cu înălțimea maximă de parter plus două etaje, accese carosabile și parcări, zone verzi și de joacă pentru copii”, se menționează în PUZ-ul proiectului.

”Cimitir privat” în zonă, ”neevidențiat în cartea funciară”!

Conform aceleiași surse, ”zona este una dintre puținele rămase neconstruite în municipiu, cu acces facil la utilități și servicii”, iar terenul intravilan pe care se va construi ansamblul rezidențial ”este situat între strada Szotyori Jozsef și un drum de câmp” și ”este paralel cu strada Mărului”.

”În strada Szotyori Jozsef sunt toate utilitățile necesare construirii: apă, canal, gaz metan, electricitate. În zonă nu sunt instituții publice sau servicii. Limitrof terenului studiat există un mic cimitir privat, nedeclarat oficial și neevidențiat în cartea funciară. Tot în zonă este cimitirul municipal, a cărei zonă de protecție nu afectează terenul studiat”, se mai menționează în document.

În ceea ce privește accesul în zonă, acesta se face din strada Mărului, care leagă strada Voinicenilor de strada Remetea.

”Aceasta este parțial asfaltată și nu are pe tot parcursul prospectul prevăzut în PUZ Unirii, respectiv 10 metri cu două benzi de 2 x 3,5 metri și două trotuare de 2 x 1,5 metri”, se arată în PUZ-ul proiectului.

Beneficiarul investiției, fostul fotbalist László Sepsi

Conform www.listafirme.ro, principalul portal care furnizează informații despre firmele din România, SC Soccer Construct SRL s-a înființat în iunie 2011, are sediul social în satul Bogata și se ocupă cu ”lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.”

Societatea este deținută de fostul fotbalist László Sepsi (4 selecții la Echipa Națională de Fotbal a României), care are și calitatea de administrator, alături de Călin Boerescu, iar principalii indicatori înregistrați la sfârșitul exercițiul financiar 2020 sunt: cifră de afaceri de 12,5 milioane de lei, profit net de 3,4 milioane de lei și 11 angajați.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE