Home / Religie / Așezământ filantropic sfințit de ÎPS Irineu

Așezământ filantropic sfințit de ÎPS Irineu

Distribuie

Duminică, 1 august, în prima zi a Postului Adormirii Maicii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a oficiat Sfânta Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură în Biserica „Sfânta Treime” din municipiul Târnăveni, prilej cu care a a săvârșit slujba punerii pietrei de temelie pentru noul așezământ filantropic din parohia Târnăveni II.

„În Duminica a 6-a după Pogorârea Sfântului Duh, când este rânduit să fie citită pericopa evanghelică ce prezintă vindecarea slăbănogului din Capernaum, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în mijlocul credincioșilor din parohia Târnăveni II, comunitate păstorită de către părintele Alin Iernuțan. Ierarhul Alba Iuliei a celebrat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură în Biserica „Sfânta Treime” din municipiul Târnăveni”, informează reprzentanții Arhiepiscopiei Alba Iulia prin intermediul paginii web www.reintregirea.ro

Slujbă specială

La final, Întâistătătorul ÎPS Irineu a oficiat slujba punerii pietrei de temelie pentru noul așezământ filantropic din parohie, care va deservi drept cămin pentru persoane vârstnice.

„Iisus Hristos nu numai vorbește ca Dumnezeu, ci și acționează ca Dumnezeu. El are putere deplină, căci după Învierea Sa din morți, a zis: «Datu-Mi-s-a toată puterea, în cer și pe pământ». Această putere divină poate să ne curățească de păcatele noastre și poate să ne elibereze de orice boală sau durere fizică, cum s-a întâmplat cu paraliticul din Capernaum. Este însă important ca noi să Îl chemăm pe Iisus Hristos în viața noastră și să ne lăsăm guvernați de El, Care este Suveran Atotputernic”, au fost cuvintele ÎPS Irineu adresate celor prezenți în cadrul Sfintei Liturghii. Biserica „Sfânta Treime” din Târnăveni a fost ridicată între anii 1937-1971, prin osteneala și contribuția tuturor credincioșilor din municipiu. Piatra de temelie a noului locaș a fost așezată la data de 10 iunie 1937, în timpul păstoririi preotului Emil Tătar, urmând ca lucrările de edificare să fie sistate între anii 1946 și 1957.

„La data de 24 octombrie 1971, în urma încheierii lucrărilor de finisare a exteriorului și interiorului bisericii, Mitropolitul Nicolae Mladin al Ardealului, Crișanei și Maramureșului a oficiat slujba de sfințire a locașului de închinare, păstor al acestei comunități fiind preotul Ioan Popa.

Noua pictură care împodobește Biserica „Sfânta Treime” din Târnăveni a fost executată între anii 2005-2011, de către pictorul Nicolae Gavrileanu, perioadă în care a fost montat un nou iconostas. Lucrările de reabilitare și înfrumusețare a locașului au fost realizate cu sprijinul deosebit al clericilor și credincioșilor din municipiu, în timpul păstoririi preoților Eugen Gligor și Traian Dur”, se arată în prezentarea făcută de www.reintregirea.ro.

Alin ZAHARIE


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureș: Caravană cu servicii gratuite din 10 specialități medicale

Distribuie Direcția de Asistență Sighișoara Sighișoara a demarat, în data de 18 martie 2024, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.