Home / Slider / FOTO: Clipe de bucurie pentru copiii din Dumbrava la prima ediție a Școlii de Vară

FOTO: Clipe de bucurie pentru copiii din Dumbrava la prima ediție a Școlii de Vară

Distribuie

Parohia Ortodoxă Dumbrava, în colaborare cu Școala Primară Dumbrava, comuna Vătava,  organizează, în perioada 1-15 august, prima ediție a Școlii de Vară. Inițiatorul principal al acestui demers este părintele paroh Alin Șular, prin care dorește să ofere copiilor din sat oportunitatea de a petrece vacanța de vară într-un mediu  educativ dar în același timp distractiv .

Prima săptămână din cadrul Școlii de Vară din Parohia Dumbrava (1-6 august) s-a remarcat printr-o  multitudine de  activități  recreative precum jocuri sportive în aer liber, ateliere de creație, dezvoltare personală prin dezbateri, dialog și joc,  programe care au vizat diferite niveluri de vârstă de învățământ primar și gimnazial. De precizat faptul că fiecare activitate a fost realizată atât în echipe cât și individual.

„Prima zi a Școlii de Vară s-a făcut remarcată prin jocuri, râsete, bucurie, distracție și activități de creație. Toate acestea au fost destinate copilașilor de învățământ primar și  realizate cu sprijinul și îndrumarea doamnelor învățătoare Cristina Crăciun, Ioana Șular de la Școala Primară Dumbrava și a voluntarelor Teodora Dohotari și Maria Dohotari. A doua zi a fost dedicată copiilor din învățământul gimnazial în care s-au realizat diverse activități educative dar și distractive care au stimulat creativitatea, cooperarea, încrederea în sine și  îndemânarea. Amintesc aici  câteva jocuri de teambuilding precum  Șirul baloanelor și Genunchi blocați. Aceste activități s-au bucurat de  sprijinul  preotului paroh  Alin Șular  și a voluntarelor Denisa Sorlea, studentă la Facultatea de Știinte ale Educatiei, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj Napoca, precum și Adina Petruț și  Adina Tamba, eleve la Liceul Pedagogic „Mihai Eminescu” din Târgu Mureș”,  a precizat Andreea Gabriela Petruț,  profesor învățământ preșcolar.

Prima săptămână din cadrul Școlii de Vară găzduită de Biserica ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Dumbrava a mai cuprins și alte activități recreative  care au adus bucurie în sufletul copiilor și care au dat  posibilitatea celor mici de a se dezvolta din punct de vedere a limbajului. Una din aceste activități a fost cea  coordonată de către cadrul didactic Hecker Astrid, completată de  activitatea care stimulează interesul pentru științe având ca punct de pornire perioada geologică neozoic ( erupții vulcanice), respectiv mezozoic (jurasic-dinozauri) coordonată de prof . înv preșcolar Andreea Gabriela Petruț.

„Serile au fost marcate prin Slujba Paraclisului Maicii Domnului după care tinererii au avut posibilitatea vizionării unui film cu dezbatere și dialog. Pentru a fi cât mai aproape de Dumnezeu  preotul paroh  Alin Șular  a inițiat și un grup de tineri care să învețe pricesne pentru marea sărbătoare a Adormirii Maicii Domnului. Programul se află în desfășurare, fapt oentru care adresez o invitație tuturor celor care vor să se alăture pentru a aduce bucurie pe chipul copiilor”, a precizat Andreea Gabriela Petruț.

(A. Z.)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.