Home / Altele / Mezina familiei lui Gabriel Toncean, Amelia-Raisa, botezată de ÎPS Irineu

Mezina familiei lui Gabriel Toncean, Amelia-Raisa, botezată de ÎPS Irineu

Distribuie

În cursul zilei de joi, 5 august, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent la biserica „Înălțarea Domnului” din municipiul Reghin, prilej cu care  a oficiat Taina Sfântului Botez pentru prunca Amelia-Raisa, fiica președintelui Federației Române de Culturism și Fitness, Gabriel Toncean.

„Joi, 5 august a.c., zi în care Biserica noastră face pomenirea Sfântului Cuvios Ioan Iacob de la Neamț, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a poposit la biserica „Înălțarea Domnului” din municipiul Reghin. Începând cu ora 11.00, Întâistătătorul Eparhiei noastre, înconjurat de un sobor de clerici, a oficiat Taina Sfântului Botez pentru prunca Amelia-Raisa, fiica domnului Gabriel Toncean, președintele Federației Române de Culturism și Fitness (FRCF). La finalul slujbei, Chiriarhul nostru a rostit un cuvânt duhovnicesc, după care i-a oferit nou-botezatei o icoană cu Mântuitorul Iisus Hristos”, informează reprezentanții Arhiepiscopiei Alba Iulia prin intermediul www.reintregirea.ro.

 „Acțiunea coborârii în apă și, apoi, ridicarea din ea simbolizează coborârea lui Hristos în iad și, apoi, reîntoarcerea Sa din iad”. Botezul poate fi socotit Paștele nostru personal. Când suntem adânciți sub apele Botezului, noi nu suntem doar spălați, ci murim păcatului. Când ne ridicăm din ape, ne ridicăm la o viață nouă în Hristos. Înțelegem, deci, că astfel ne facem părtași la moartea și învierea Domnului”, au fost cuvintele adresate celor prezenți de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu.

Sursă foto: www.reintregirea.ro

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Electrica Furnizare menține programul de lucru extins în punctele de prezență ale companiei

Distribuie Din grijă pentru clienții săi, Electrica Furnizare menține programul de lucru extins în punctele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.