Home / Cultură / Primul Muzeu Fusion Media din România deschis în județul Mureș

Primul Muzeu Fusion Media din România deschis în județul Mureș

Distribuie

Patru fraţi româno-olandezi, Tymon, Eliot, Dafydd şi Lemuel Cotoarbă, au deschis, la Sighişoara, primul Muzeu Fusion Media din România, 100% independent, după ce au decis să renunţe la viaţa din Occident, pentru a se dedica promovării istoriei ţării noastre.

Cei patru fraţi Cotoarbă susţin că istoria este cel mai puternic brand al României şi că s-au întors în oraşul natal, Sighişoara, pentru a demonstra tuturor că aceasta poate fi învăţată şi într-un mod interactiv.

”Sunt unul dintre fraţii Cotoarbă. Am crescut în Sighişoara şi noi, patru fraţi, ne-am adunat de peste tot – unul a fost în Olanda, unul în Elveţia, unul în Austria, unul în Germania – şi ne-am gândit să începem un business. Am vrut astfel să promovăm Transilvania. Şi asta pentru că toţi îl cunosc pe vampirul Dracula, dar nimeni nu ştie povestea adevărată a lui Vlad Ţepeş şi de aceea ne-am gândit să facem povestea adevărată. L-am conceput să nu fie un muzeu normal, ci unul interactiv, fiindcă aşa înveţi mai repede, aşa că am început, în 2019, cu Dracula investigation. Noi, îmbrăcaţi în cavaleri, am dat flyere, apoi am făcut un alt proiect şi nu ne-am oprit din cauza pandemiei. Am făcut un minigolf cu povestea Sighişoarei şi, în timp ce te joci, găseşti aceste poveşti, citeşti şi te joci. Totul este făcut de mână. Muzeul e foarte interactiv, jocuri de lumini, proiecţii, tronuri, sculpturi – totul e la persoana întâi ca şi cum tu eşti implicat şi totul durează 20 de minute. Suntem primii care au făcut în acest fel şi cei mai mulţi care au venit la noi, au rămas uimiţi. Sunt cinci camere prin care trebuie să treci. Prima este o introducere, e o animaţie de 360 de grade, scripul e scris de noi, apoi sculpturi şi jocuri de umbre. În camera trei vei avea un tron şi penumbre, după care intri în camera patru cu alte jocuri de umbre, ca şi cum ai umbla prin pădure, apoi în ultima cameră e surpriză, nu pot să spun ce avem acolo. Investiţia e făcută de noi, de cei patru fraţi”, a declarat, pentru Agerpres, Lemuel Cotoarbă.

Proiectul, realizat cu concursul scenografului Marian Vasii, lansează astfel un nou concept, în sensul că are trei muzee într-unul singur, în care se prezintă, într-un mod interactiv, bazat pe tehnologii media, viaţa lui Vlad Ţepeş, care are o strânsă legătură cu Sighişoara, precum şi numeroase poveşti ale Cetăţii Medievale.

Fraţii Cotoarbă susţin că Muzeul Fusion Media se adresează tuturor celor interesaţi de istorie şi de cultură.

”Suntem jumătate olandezi, jumătate români, prin asta am întâlnit foarte mulţi oameni din toată lumea, dar mai ales din Olanda, Austria, Elveţia. şi ne este foarte uşor să cunoaştem oameni noi. Cei care ne vizitează apreciază foarte mult, se simt foarte bine. Asta se vede şi la recenzii, fiindcă rămân cu o experienţă de neuitat. Toţi cei interesaţi de istorie şi cultură. Ne-am gândit mai mult la familii cu copii, fiindcă pentru copii nu sunt prea multe în Sighişoara”, a declarat Tymon Cotoarbă. 

(www.agerpres.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

DOCUMENT. Conducerea Primăriei Târgu Mureș recunoaște că a comis ”o eroare” în cazul Cinematografului ”Arta”

Distribuie Consilierii locali ai municipiului Târgu Mureș vor decide joi, 28 martie, cu prilejul unei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.