Târgu Mureș: Cursuri gratuite pentru persoane defavorizate Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 434 Vizualizări

Târgu Mureș: Cursuri gratuite pentru persoane defavorizate

Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș în colaborare cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Mureș aduce la cunoștința persoanelor defavorizate de pe raza municipiului Târgu Mureș faptul că au început cursurile gratuite de formare profesională. Acestea se adresează persoanelor expuse riscului de excluziune socială, în scopul integrării sau reintegrării acestora pe piața muncii.

„Avem un număr de 10 persoane care s-au înscris prin intermediul Direcției noastre la aceste cursuri de formare profesională. Dintre acestea, 7 persoane se aflau în evidențele AJOFM Mureș ca fiind în căutarea unui loc de muncă, și sunt cuprinse la cursul de „Ajutor bucătar”, calificare nivel 1, condiție de acces minim 4 clase, cu un total de 180 de ore dintre care 60 de ore de teorie și 120 de ore de instruire practică, organizat în colaborare cu Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților Mureș ca și furnizor de pregătire profesională autorizat”, a anunțat Andreia Moraru, director executiv Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș.

Cursul se va derula până în data de 17 septembrie 2021, orele de teorie desfășurându-se la sediul Centrului Regional de Formare Profesională a Adulților Mureș, iar cele de practică la sediul Fundației Alpha Transilvană.

”Totodată, alte trei persoane aflate în evidențele AJOFM Mureș ca fiind în căutarea unui loc de muncă, sunt cuprinse la cursul de ”Manichiură-pedichiură”, calificare nivelul 2, condiție acces minim 8 clase, cu un total 360 ore din care, 120 de ore de teorie și 240 de ore de instruire practică, organizat în colaborare cu Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților Brașov ca și furnizor de pregătire profesională autorizat, cu un număr total de 12 cursanți. Cursul mai sus amintit se va derula până în data de 21 octombrie 2021, orele de teorie și de instruire practică desfășurându-se într-un salon de manichiură-pedichiură-coafură din Sângeorgiu de Mureș”, a precizat Andreia Moraru.

Toate cheltuielile privind participarea la un program de formare profesională, transport, analize medicale, contravaloare curs, vor fi suportate de către AJOFM Mureș și furnizorul de pregătire profesională, în funcție de curs. Sunt excluși de la aplicarea gratuității elevii, studenții, pensionarii sau persoanele care au deja un loc de muncă.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

RecomandariCiteste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE