Alexandru Ballai, amintiri frumoase de la Jocurile Olimpice 2021 Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 516 Vizualizări

Alexandru Ballai, amintiri frumoase de la Jocurile Olimpice 2021

Vicepreședintele Federației Române de Lupte Libere, sportivul mureșean Alexandru Ballai, a revenit în țară după ce a făcut parte din delegația României de la Jocurile Olimpice desfășurate la Tokyo.

”Experiența mea unică trăită la Tokyo a fost încununată la întoarcerea în țară de frumoasa primire de la aeroport de către oficialități! Mulțumesc! Am fost onorat să fiu parte din delegația oficială a României la #Tokyo 2020! Köszönöm”, a scris marți, 10 august, pe pagina sa de Facebook, luptătorul mureșean.

Pe parcursul desfășurării Jocurilor Olimpice, vicepreședintele Federației Române de Lupte a postat, pe pagina sa de Facebook, un jurnal interesant, sub genericul ”Tokyo prin ochii mei!”.

Redăm, în rândurile de mai jos, ultimul episod, al zecelea, al respectivului jurnal, publicat sâmbătă, 7 august.

”Chiar dacă ieri am decis să opresc jurnalul meu de la #Tokyo2020, totuși azi am decis să mai scriu o ultimă… filă! Mai ales că aici, în ultima zi de concurs, tensiunea a fost maximă pe salteaua de lupte! S-a amânat un meci de baschet, pentru a se putea urmări finala la Lupte libere (categoria 97 kg.), finală în care se va lupta Abdulrashid Sadulaev cu Kyle Snyder! Meciul a fost de senzație și a fost câștigat de Sadulaev, câștigând al doilea titlu de campion olimpic, scor 6-3. În foto sunt alături de preferatul meu Sadulaev, luptătorul rus considerat cel mai dominant luptător activ în stil liber din lume. Și americanul Snyder este o forță în sportul nostru, raportat la vârsta lui. El este cel mai tânăr medaliat olimpic de aur și cel mai tânăr campion mondial din istoria luptor din SUA! Azi, precum puteți vedea, am mai făcut o foto cu o mare valoare din lupte. De această dată la lupte feminine. Alături de mine o puteți vedea pe japoneza Kaori Icho, o fabuloasă luptătoare, intrată în istoria acestui sport prin cele 4 titluri de campioană olimpică obținute (2004, 2008, 2012 și 2016 – atunci s-a retras) și de 10 ori campioană mondială. Practic, ea a fost primul luptător care a obținut 4 medalii olimpice una după alta, iar abia acum a reușit asta cubanezul Lopez. Așadar, cel puțin pentru mine, azi a fost o zi frumoasă. Mâine vom merge să vedem competiția de handbal, iar luni plecăm spre casă. O experiență unică am spus despre ce am trăit aici în aceste zile și chiar așa a fost. Dincolo de tristețea resimțită pentru că nu am reușit să performăm în sportul nostru, trebuie să spun că a fost fantastic. Olimpiada este “regina” competițiilor! Viszlát Tokio!”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE