Home / Sanatate / Intervenție în premieră la Clinica de Urologie a Spitalului Clinic Judeţean Mureș

Intervenție în premieră la Clinica de Urologie a Spitalului Clinic Judeţean Mureș

Clinica de Urologie a Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş a anunţat luni, 9 august, efectuarea unei intervenţii medicale în premieră în cazul unei malformaţii congenitale extrem de rară, denumită Sindromul Zinner, despre care există foarte puţine date în literatura de specialitate.
Intervenţia chirurgicală a fost efectuată pe cale laparoscopică.

”Un pacient tânăr, 27 de ani, cu o malformaţie congenitală multiplă, extrem de rară (0,02%), denumită Sindrom Zinner (lipsa unui rinichi, chist de veziculă seminală şi obstrucţie de canal deferent), asociată în cazul de faţă cu o localizare în pelvis a testiculului şi un diverticul imens al vezicii urinare, care îi provocau multiple disfuncţii, soldate, în final, cu retenţie completă de urină. Operaţia de excizie a organelor dezvoltate anormal şi de reconstrucţie a vezicii urinare a fost pe cât de provocatoare, deoarece există foarte puţine cazuri descrise în literatură, pe atât de complexă şi frumoasă, presărată cu multe etape de ”improvizaţie” şi ”inspiraţie de moment” (…). Această intervenţie este o premieră în Clinica de Urologie din Târgu Mureş şi, probabil, una dintre puţinele efectuate în România pentru această patologie”, au anunțat, pe rețeaua de socializare Facebook, reprezentanții Clinicii de Urologie din cadrul SCJ Mureş.
Conform sursei citate, pe lângă avantajele legate de trauma chirugicală minimă şi recuperarea rapidă a pacientului, în chirurgia laparoscopică calitatea actului medical, fidelitatea imaginii şi fineţea tehnicilor în spaţii extrem de mici sunt net superioare chirurgiei clasice deschise.

(www.agerpres.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Au început Zilele UMFST 2021!

Ediția din acest an a Zilelor Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George …