Home / Slider / Administrația Bazinală de Apă Mureș, lucrări după inundații în Județul Alba

Administrația Bazinală de Apă Mureș, lucrări după inundații în Județul Alba

Intervenții operative după inundațiile din iulie în județul Alba.

Echipe mixte din cadrul Sistemelor de Gospodărire a Apelor Alba și Mureș și de la Apele Române Olt (Sistemul de Gospodărire a Apelor Sibiu) au continuat în luna august, cu forțe umane și mecanizate, operațiunile pentru degajarea albiilor colmatate de aluviunile aduse de viitură, precum și pentru deblocarea podurilor și a podețelor, urmare a viiturile produse în localitățile Ocoliș și Sohodol.

S-a acționat susținut pentru înlăturarea blocajelor, inclusiv prin igienizarea cursurilor de apă afectate. Au fost recalibrate albiile în vederea refacerii secțiunilor de scurgere a apelor râurilor Ocoliș și Sohodol (afluenții ai râului Arieș), operațiuni necesare pentru restabilirea stării inițiale a cursurilor de apă și a funcționalității infrastructurii esențiale de acces, afectate de evenimentele hidrometeorologice care au avut loc în Alba.

Vremea favorabilă din august a ajutat formațiile de lucru din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Alba la continuarea activităților desfășurate pe râul Sohodol. Formația de lucru Câmpeni, șeful de formatie ing. Buzgariu Constantin, 5 agenți hidrotehnici și 4 mașinisti au continuat lucrările de intervenții în urma inundațiilor pe pârâul Sohodol în localitatea Sohodol, Alba.

S-a folosit un excavator pe șenile, un excavator pe pneuri, un buldozer și o autobasculantă. Activitățile s-au desfășurat în condiții deosebit de grele.

Sursa: Apele Române Mureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Denumirile a 12 străzi din Târgu Mureș, corectate

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș au aprobat recent, în data de 26 august, corectarea …