Import de deșeuri interzise în Mureș Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 382 Vizualizări

Import de deșeuri interzise în Mureș

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, sub coordonarea Parchetului de lângă Judecătoria Reghin, împreună cu comisari ai Gărzii de Mediu – S.J. Mureș, au efectuat miercuri, 111 august, un control la o societate comercială din județul Mureș.

Din cercetări a reieșit că, în cursul lunii august 2021, societatea, prin administratorul său, ar fi importat din Germania 12 tone de obiecte casnice și de mobilier second hand, reprezentând, de fapt, deșeuri de echipamente electrice și electronice și articole de porțelan.

”Astfel, potrivit Regulamentului European 1013/2016 privind transferurile de deșeuri, a fost dispusă măsura returnării deșeurilor electrice și electronice. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de import de aparate, instalații, echipamente, utilaje, substanțe și produse folosite și uzate, din categoria deșeurilor interzise la import, export sau import de deșeuri cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniu, prevăzute de Legea 211/2011 privind regimul deșeurilor, producerea sau importul în scopul introducerii pe piață, utilizarea unor substanțe si preparate periculoase fără respectarea prevederilor actelor normative în vigoare și introducerea pe teritoriul României a deșeurilor de orice natură în scopul eliminării acestora, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului 195/2005 privind protecția mediului”, a transmis Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Conform aceleiași surse, ”cercetările sunt continuate pentru probarea întregii activități infracționale și luarea măsurilor legale ce se impun.”

Sandu TUDOR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE