Home / Administratie / Podul nou către Sâncraiu de Mureș, în mapa proiectelor PNRR

Podul nou către Sâncraiu de Mureș, în mapa proiectelor PNRR

Distribuie

Primarul municipiului Soós Zoltán, a anunțat marți, 10 august, cu prilejul unei conferințe de presă, că autoritățile locale din ”Orașul Trandafirilor” vor depune mai multe proiecte în vederea obținerii de finanțări prin intermediul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Potrivit edilului șef din Târgu Mureș, proiectele vor fi depuse după semnarea protocolului specific dintre Guvernul României și Uniunea Europeană, eveniment preconizat a avea loc în luna septembrie a acestui an.

”Se va semna în luna septembrie de către Guvernul României, iar la toate speculațiile care vorbeau de ce Târgu Mureș propune numai 2-3-4 proiecte trebuie să precizez că proiectele se depun după semnarea acestui protocol între Guvernul României și Uniunea Europeană, deci în momentul de față nu există PNRR oficial. Toți cei care au speculat că vor să vadă zeci de proiecte o să vadă zeci de proiecte, după ce se deschide PNRR-ul. În momentul de față nu se pot depune proiecte. Vor avea posibilitate reședințele de județ să depună proiecte pe următoarele axe de finanțare: digitalizare, energie verde și turism, cultură, reforme sociale, educație sau infrastructură”, a declarat Soós Zoltán.

Legătură între A3 și Pănet

Pe lista proiectelor care vor fi depuse de către Municipiul Târgu Mureș se află și construirea unui pod peste râul Mureș, care va face legătura între municipiul reședință de județ și comuna Sâncraiu de Mureș.

”Este în fază de proiectare, s-a votat bugetul din partea Consiliului Local Târgu Mureș, s-a făcut Hotărâre de Consiliu Local atât din partea UAT-ului Sâncraiu de Mureș și Pănet cât și din partea Târgu Mureșului. Este în curs de elaborare, iar acest pod va fi finanțat după speranța noastră din PNRR. Este vorba de legătura între nodul de autostradă, deci Gheorghe Doja – zona Azomureș – Sâncrai, respectiv până la comuna Pănet – drumul județean care merge spre Band, va fi direct conectat cu un drum de patru benzi de Autostrada Transilvania. Va deveni, evident, o axă principală de circulație care va degreva zona de vest a orașului de circulația de tranzit care în momentul de față trece prin zona străzii Barajului, zona Libertății și Gheorghe Doja care sunt încărcate în momentul de față”, a precizat Soós Zoltán.

”Eu sper ca în patru ani podul să existe deja fizic, deci anul viitor se depune studiul de fezabilitate pentru finanțare și dacă este aprobat în cursul anului viitor va trebui pornită procedura de licitație pentru proiect tehnic plus execuție. Asta înseamnă în mod realistic că în patru ani am putea circula pe acest pod”, a adăugat primarul municipiului Târgu Mureș.

La întâlnirea cu mass media a participat și arhitectul șef al municipiului Târgu Mureș, arh. Florina Daniela Miheț, care a subliniat că ”același proiect practic cuprinde și prelungirea străzii Libertății și a străzii Insulei, pentru a se uni cu această bretea care va face parte din inelul mare de circulație al orașului și de legătură cu autostrada.”

Alex TOTH


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Noul steag al Județului Mureș publicat în Monitorul Oficial al României

Distribuie Monitorul Oficial al României Partea I, Nr. 1132 din data de 24 noiembrie 2022 …