”Undă verde” pentru construirea celui mai modern hotel din Târgu Mureș! Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 16217 Vizualizări

”Undă verde” pentru construirea celui mai modern hotel din Târgu Mureș!

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș au aprobat vineri, 13 august, într-o ședință extraordinară de lucru, documentaţia de urbanism ”Plan Urbanistic Zonal – Reconversie zone funcționale pentru construire hotel, sală de conferințe, sistematizare verticală, amenajare incintă cu SPA, piscine, terenuri de tenis, spații de joacă pentru copii” pe un amplasament situate pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 fără număr, cu regulamentul local de urbanism aferent, pentru imobilele situate în intravilanul municipiului Târgu Mureş, Bulevardul 1 Decembrie 1918, aflate în proprietatea SC Voiajor SRL, în condiţiile reglementărilor cuprinse în proiectul nr. 593/2019 elaborat de SC Arhitecton SRL – arhitect urbanist Kovacs Angela.

13 etaje, spa și terenuri de tenis

Noul hotel va fi construit în apropiere de locația unde se află Hotel Business din Târgu Mureș, va avea 13 etaje și va fi cotat la 4 stele.

”Beneficiarul a solicitat întocmirea documentației pentru construirea unui hotel de patru stele cu un regim de înălțime de două niveluri de subsol plus parter plus 13 etaje, fără limitarea de înălțime, pe terenul limitrof hotelului existent ”Business”. Ca și funcțiuni conexe, hotelul va avea 105 camere, va fi dotat cu sală de conferințe pentru circa 250 persoane, zonă de întreținere corporală, sport, agrement, piscine exterioare pentru adulți și copii, terenuri de tenis, spațiu de joacă pentru copii, amenajări exterioare. Cele două corpuri de clădire cu cazare vor funcționa unitar, se vor completa volumetric și funcțional”, se menționează în PUZ-ul proiectului.

Dezbaterea publică, bifată

Potrivit expunerii de motive a proiectului de hotărâre, la solicitarea SC Voiajor SRL, firmă deținută de Dacian, Ramona și Rodica Silvia Vlas, care deține suprafața de 14.266 de metri pătrați în intravilanul municipiului Târgu Mureş, Bulevardul 1 Decembrie 1918, fără număr, evidenţiată în Cartea Funciară nr. 141230-Târgu Mureş, Număr Cadastral 141230, s- a emis certificatul de urbanism nr. 1861/10.12.2020 pentru elaborarea respectivului PUZ.

”Propunerile de reglementare urbanistică a zonei au fost supuse informării şi consultării publicului prin metodele afişării pe site-ul oficial al Municipiului începând culuna martie 2021, respectiv la avizierul instituţiei a planşelor aferente documentaţiei de urbanism. La dezbaterea publică din data de4 iunie 2021 organizată de Municipiu, anunţată în presa locală şi pe site-ul instituţiei respectiv la avizierul acesteia, a fost prezent proprietarul unui imobil vecin pe numele Matyaus Alexa, care a manifestat interes faţă de regimul de înălţime al clădirii propuse şi de distanţele de amplasare ale acesteia faţă de proprietatea sa. După dezbaterea publică nu s-au înregistrat alte sesizări, sugestii, observaţii  referitoare la prevederile acestei documentaţii de urbanism”, se arată în document.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE