Expoziţie de fotografie „Curtea de Argeş – retrospectivă”, cu imagini din arhiva istorică AGERPRES Eveniment
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 381 Vizualizări

Expoziţie de fotografie „Curtea de Argeş – retrospectivă”, cu imagini din arhiva istorică AGERPRES

Expoziţia de fotografie “Curtea de Argeş – retrospectivă”, cu imagini din arhiva istorică AGERPRES, a fost vernisată, joi, 12 august 2021, în Sala Basarabilor de la Muzeul Municipal Curtea de Argeş.

Expoziţia cuprinde 30 de imagini din Curtea de Argeş, cele mai vechi, în care apare mănăstirea ctitorită de Neagoe Basarab, datând din anul 1938. Mai sunt prezentate imagini de la vizita patriarhului Alexei al Rusiei din 1947 şi de la vizita regelui Mihai din 1992, precum şi fotografii realizate în diferite zone ale oraşului în perioada comunistă.

Cele mai recente fotografii au fost realizate la ceremoniile funerare ale reginei Ana şi regelui Mihai.

Vreau să lăsăm aceste imagini, să le dăm mai departe, pentru că sunt imagini, precum cele cu patriarhul Alexei al Rusiei din 1947, care pentru mine au fost o foarte mare surpriză. (…) Fiind bine informat, nu s-a dus doar la mănăstire, s-a dus şi la cel mai important monument de arhitectură medievală românească, biserica Sfântul Nicolae Domnesc”, a spus consilierul local Ştefan Dumitrache, fost director al Muzeului Municipal Curtea de Argeş.

Actualul director al instituţiei muzeale, Gabriel Moisescu, a apreciat valoarea istorică a imaginilor din arhiva AGERPRES, lansând şi o provocare pentru o nouă colaborare.

Sunt sigur că aveţi în arhivă, avem şi noi câteva, imagini despre Transfăgărăşan. Cred că ar fi interesant să facem şi o expoziţie cu Transfăgărăşanul”, a spus Gabriel Moisescu.

Vizitatorii pot admira şi o serie de fotografii din arhiva Muzeului Municipal Curtea de Argeş, realizate în perioada interbelică.

Expoziţia, realizată de Agenţia Naţională de Presă AGERPRES şi Muzeul Municipal Curtea de Argeş, poate fi vizitată până pe 7 septembrie.

AGERPRES își îndeplineşte în continuare misiunea de a informa prompt, corect şi obiectiv, oferind presei din România și de peste hotare posibilitatea de a se conecta în permanență la materiale jurnalistice echidistante și corecte, precum și la proiecte editoriale speciale.

Despre AGERPRES

Istoria Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES începe la 27 martie 1889, când P. P. Carp, ministru de Externe la acea dată, semnează actul de naştere a Agenţiei Telegrafice a României, care difuza în ţară un „serviciu exact şi rapid al tuturor ştirilor de interes general sau special”. La mai puţin de o lună, Agenţia Telegrafică a României şi-a început efectiv activitatea, odată cu expedierea primei „telegrame”, pe 11 aprilie. Din 1921, Agenţia Naţională de Presă a avut o transmisie neîntreruptă de ştiri şi informaţii. În cei 132 de ani de activitate, AGERPRES şi-a menţinut rolul de a fi principala sursă de informare pentru cetăţenii şi instituţiile din ţară, dar şi cea mai importantă sursă de ştiri despre România, în exterior. AGERPRES își indeplinește misiunea de a informa prompt, corect și obiectiv și, totodată, din 1889, Agenția Națională de Presă scrie istorie în fiecare zi. AGERPRES a primit în luna iunie 2019, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Palatul Elisabeta, statutul de Furnizor al Casei Regale a României.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE