Home / Administratie / Proiect de 2,2 milioane de euro pentru o rețea de piste de biciclete și alei în Zona Clinicilor

Proiect de 2,2 milioane de euro pentru o rețea de piste de biciclete și alei în Zona Clinicilor

Distribuie

Primăria municipiului Târgu Mureș a demarat, în data de 6 august 2021, o licitație estimată la valoarea de 10.790.679 de lei (circa 2,2 milioane de euro), fără TVA, pentru achiziționarea unor servicii de proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări aferente proiectului ”Transformarea străzilor din zona cu circulație pietonală intensă – Zona Clinicilor – în trasee mai prietenoase față de pietoni și bicicliști”, informează www.licitatiapublica.ro.

Rețea inelară de 2,5 kilometri

Potrivit studiului de fezabilitate al proiectului, document întocmit de SC FIP Consulting SRL, investiția este localizată în cartierul Cornișa din Târgu Mureș în zona delimitată de străzile Gheorghe Marinescu, 22 Decembrie 1989, Aleea Cornișa, Secuilor Martiri, Constantin Romanu Vivu și Făget.

”Prezentul proiect este orientat către dezvoltarea infrastructurii destinate stimulării și susținerii transportului alternativ, componentă a unui pachet amplu de investiții pregătit de municipiul Târgu Mureș pentru finanțarea mobilității urbane durabile. Astfel, proiectul de față contribuie la susținerea schimbării paradigmelor de deplasare, orientând locuitorii municipiului de la o deplasare bazată pe autoturismul personal către o mobilitate durabilă, bazată pe mijloace și moduri nemotorizate de deplasare – pietonal și velo – în aria de impact a proiectului, care este definită de zona Aleii Cornișa și Parcul Eroilor din municipiul Târgu Mureș”, se menționează în document.

Concret, autorii respectivului studiu de fezabilitate au menționat că investiția va reprezenta ”modernizarea și crearea unei rețele inelare de piste de biciclete și alei pietonale” în lungime totală de circa 2,5 kilometri care să conțină inclusiv stații de bike-sharing și care să unească strada Constantin Romanu Vivu (în dreptul Grădiniței Manpel) – Aleea Cornișa (în dreptul intersecției cu strada Victor Babeș), Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” (strada Gheorghe Marinescu), parcarea auto de lângă Liceul ”Gheorghe Marinescu”, Monumentul Eroilor, spațiul din spatele blocurilor de pe strada Făget și zona blocurilor D2 – D20 de pe strada Constantin Romanu Vivu.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor de participare este 6 septembrie 2021.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

”Moş Crăciun nu are burtă“, expoziție la Teatrul Național Târgu Mureș

Distribuie Teatrul Naţional Târgu Mureş şi Fundaţia Transilvană Alpha organizează miercuri, 6 decembrie, de la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.