Home / Agricultura / AZOMUREȘ. Raportul preliminar al investigației interne a fost finalizat

AZOMUREȘ. Raportul preliminar al investigației interne a fost finalizat

Distribuie

Comisia internă care a investigat cauza avariei tehnice din data de 7 iulie 2021 de la una dintre instalațiile de producere a amoniacului de pe platforma Azomureș a finalizat prima etapă a raportului.

Pentru identificarea cauzei și pentru a iniția un plan de acțiuni, comisia internă de cercetare a avariei a analizat toate datele disponibile înregistrate de sistemele electronice de control și manevrele tehnice efectuate în fazele de pornire ale instalației. Datele analizate arată că nu au existat deviații de la parametri normali de lucru și instrucțiunile de operare au fost respectate.

La o primă evaluare a sistemului de conducte din zona afectată, până la finalizarea completă a investigațiilor amănunțite în laborator, au fost identificate mai multe ipoteze și factori favorizanți care necesită în continuare alte investigații suplimentare.

Ipoteza principală ia în calcul o eroare de design tehnic, condițiile de operare din zona afectată impunând probabil o reconstrucție din punct de vedere a materialelor utilizate pentru conductele  ce vehiculează gaz de sinteză.  A fost solicitat un punct de vedere din partea proiectantului instalației, o companie internațională specializată. În paralel, o companie din România realizează o analiză metalografică detaliată.

Raportul preliminar detaliat a fost trimis autorităților competente spre informare și a fost prezentat personalului tehnic al Azomureș. Prioritatea companiei rămâne siguranța angajaților și a comunității locale, iar felul în care a fost gestionată această avarie demonstrează eficacitatea măsurilor de oprire în caz de urgență. În perioada modernizării instalațiilor Azomureș, au fost montate sisteme de interblocare în siguranță, care acționează independent de factorul uman. Acestea au funcționat corespunzător în timpul evenimentului. 

Colegii noștri din Departamentele de Integritate a echipamentelor, Mentenanță și Inginerie, împreună cu specialiștii secției Amoniac 3, lucrează la refacerea echipamentelor afectate și la obținerea avizelor pentru repornirea instalației. În această perioadă, continuăm să producem îngrășăminte pentru agricultură, produsele noastre fiind disponibile prin intermediul rețelei naționale de distribuție și pe piața regională.

Informații despre incidentul din 7 iulie aveți dând click pe AICI, AICI, AICI, AICI, AICI și AICI.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.