Home / Diverse / Boilerele electrice Ariston și Ferroli, printre cele mai performante de pe piață

Boilerele electrice Ariston și Ferroli, printre cele mai performante de pe piață

Distribuie

Din dorința de a trăi în armonie și siguranță, din ce în ce mai mulți români optează pentru surse sustenabile de energie, precum curentul electric. Dovedită a fi de 3-5 ori mai eficientă decât alte surse, electricitatea este, în prezent, cea mai eficientă energie, fiind, de asemenea, cel mai bun vector pentru decarbonizare. Tocmai din acest motiv, un număr însemnat de persoane aleg să folosească un boiler electric, dispozitivul ideal pentru a încălzi apa menajeră într-un mod rapid și în deplină siguranță.

Cum funcționează un boiler electric?

Un astfel de produs funcționează în baza unui principiu pe cât de simplu, pe atât de eficient. Rezervorul de acumulare a apei conține rezistențe electrice, care încălzesc apa până la o anumită temperatură. Cu toate acestea, există diferențe notabile între diverși producători, care fac uz de varii tehnologii complexe ce facilitează încălzirea rapidă, menținerea apei la temperaturi ridicate, precum și alte funcții avansate.

Modelele moderne sunt echipate cu termostate inteligente, care pornesc și opresc rezistența electrică a dispozitivului, în funcție de temperatura apei.

Ce trebuie să știi înainte de achiziționarea unui boiler electric?

Alegerea unui astfel de dispozitiv se face ținând cont de doi factori: consumul de curent electric și volumul confortabil de apă caldă. De asemenea, este indicat să iei în calcul și spațiul pe care îl va ocupa boilerul, în funcție de dimensiunile pentru care ai optat.

Spre exemplu, pentru o persoană poate fi suficient un boiler electric instant sau cu rezervor de aproximativ 35 de litri, însă, pentru familii compuse din trei sau patru membri, este recomandat să iei în considerare variante de boilere cu rezervoare voluminoase, de 100 litri sau chiar mai mult. Iată două modele care se bucură de performanțe ridicate, fiind foarte populare în rândul utilizatorilor!

Boiler electric Ferroli Titano Twin 100 litri

Este un model foarte apreciat, în special datorită funcției Smart, care aduce economii de până la 20% la curentul electric, boilerul ajustând automat consumul de energie electrică în funcție de obiceiurile de utilizare, obținând o temperatură precisă pe baza cererii efective de apă caldă a fiecărui utilizator.

Această funcție poate fi activată sau dezactivată opțional. Un alt avantaj al gamei de boilere electrice Ferroli Titano Twin este că aparatele pot fi montate atât pe orizontală, cât și pe verticală, optimizând astfel spațiul existent. Alte caracteristici includ:

  • Funcție anti-legionella, care elimină periodic orice bacterie sau microorganism, participând astfel activ la sănătatea întregii familii;
  • Rezistență anticalcar independentă de anod „Blue Forever”, care împiedică aderarea la suprafața interioară a acestuia, garantând rezistența de lungă durată a boilerului;
  • Rezervor intern din oțel cu smalț vitrificat „Blue Silicon System”;
  • Carcasă exterioară vopsită electrostatic;
  • Control via Wi-Fi (prin aplicația EGEA Smart);
  • Filtru de apă, care previne pătrunderea impurităților în rezervor;
  • Rezervor dublu, pentru un maxim de utilizare a puterii electrice și a apei calde menajere;
  • Panou de control digital, ce permite selectarea și afișarea temperaturii apei din rezervor.

Boiler electric Ariston ARI 300 STAB 570 THER TM VS EU 300 litri

Acest model se pretează familiilor cu mulți membri și locuințelor mai mari, în care se consumă o cantitate însemnată de apă caldă menajeră. Dispozitivul de 300 de litri poate fi montat în poziție verticală pe podea, boilerul fiind dotat cu flanșă de verificare cu 5 bolturi supradimensionate și termostat cu dispozitiv de siguranță bipolar. Alte caracteristici ale acestui model cuprind:

  • Izolare poliuretan fără CFC;
  • Anod din magneziu supradimensionat;
  • Rezervor interior din oțel emailat cu titan și testat la 16 bari;
  • Display pentru temperatură;
  • Supapă de siguranță pentru controlul presiunii, calibrată la 7 bari.

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Cum să gătești micii dacă nu ai grătar?

Distribuie Poate nu ai grătar acasă și ți-e poftă de fiecare dată când intri în …

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.