Home / Altele / De ce ar trebui să alegeți un laptop cu SSD în loc de HDD?

De ce ar trebui să alegeți un laptop cu SSD în loc de HDD?

Distribuie

Astăzi, există atât de multe posibilități pe piață atunci când alegeți un laptop încât este complicat. Ceea ce nu avem nicio îndoială este că un laptop cu SSD este o opțiune mult superioară unui laptop cu un hard disk convențional. Dimensiunea ecranului, procesorul, cantitatea de memorie RAM, capacitatea hard diskului sunt lucruri importante de luat în considerare când alegeți un laptop. 

Una dintre opțiunile pe care le putem alege atunci când cumpărăm un laptop este ca acesta să aibă memorie SSD în loc de un HDD convențional (sau în plus față de acesta) și, deși, ca regulă generală, crește puțin prețul, este o decizie pe care o veți aprecia pe termen lung.

Un laptop cu SSD nu ridică atât de mult prețul

Dispozitivele în stare solidă au avut un preț mare când au intrat pe piață, iar capacitățile lor erau prea mici pentru a fi utilizate pentru orice altceva decât pentru instalarea sistemului de operare. Cu toate acestea, astăzi lucrurile s-au schimbat și nu numai pentru că utilizarea SSD-urilor s-a răspândit până la punctul în care multe laptopuri le au deja instalate din fabrică, ci pentru că prețul lor a fost redus foarte mult și capacitatea lor a crescut foarte mult.

În acest moment nu este neobișnuit să găsiți laptopuri SSD de 256 GB sau chiar 512 GB instalate din fabrică la prețuri competitive. Și este normal, deoarece în prezent puteți cumpăra un SSD cu capacitate de 1 TB la mai puțin de 200 de euro. Și, deși este adevărat că într-adevăr un laptop cu SSD este ceva mai scump decât unul cu un hard disk tradițional, este unul dintre lucrurile pentru care merită creșterea prețului.

Un laptop cu SSD este mult mai rapid

Acest lucru este cunoscut de toată lumea: performanța SSD-urilor este mult superioară celei a hard diskurilor normale. Lucrul obișnuit pentru hard disk-uri pentru laptop este că acestea sunt de 2,5 inci și 5400 rpm, oferind rate de transfer care, în cele mai bune cazuri, ajung la 140 MB / s. La rândul său, orice SSD, chiar dacă este de gama medie, depășește rata de transfer de 500 MB / s fără nicio problemă. Acest lucru, desigur, nu numai că ajută computerul să pornească mai repede, ci și pentru ca tot ce rulăm să funcționeze cu mai mare ușurință, inclusiv jocuri, programe și alte aplicații pe care dorim să le folosim.

Nu vă temeți de durata de viață – SSD-urile durează mulți, mulți ani

Este adevărat că SSD-urile au o durată de viață finită, măsurată în cicluri de scriere, și este un fapt că mulți oameni nu le aleg pentru că se tem să-și piardă datele când va veni momentul respectiv. Ei bine, vă puteți pierde frica: chiar și cele mai elementare unități SSD au un număr atât de mare de cicluri de scriere, care, cu o utilizare normală, ar dura mai mult de 10 ani, timp mai mult decât suficient pentru a vă decide să vă reînnoiți din nou laptopul. Unitățile cu cea mai lungă durată pot dura mai mult de 10 ani chiar și cu utilizare intensivă. În plus, când va ajunge la sfârșitul vieții sale, nu veți pierde date sau sistemul va fi inutil. Pur și simplu, SSD-ul nu vă va mai permite să salvați mai multe date pe el, dar îl va citi, astfel încât să puteți oricând să eliminați datele de pe dispozitiv și să instalați unul nou. Nu este nevoie să vă faceți griji.

Pe termen lung îl veți aprecia și mult

Dacă sunteți unul dintre cei care utilizează același computer mulți ani înainte de a decide să-l reînnoiască, fără îndoială cumpărarea unui laptop cu un SSD instalat de la început va fi ceva pe care îl veți aprecia pe termen lung. Nu numai din cauza a tot ceea ce am explicat până acum și mai ales din cauza faptului că totul va funcționa mult mai repede, ci și pentru că și după ani SSD-urile vor continua să ofere performanțe excelente, deoarece degradarea lor este foarte scăzută: de exemplu, SSD-urile vechi de câțiva ani și care se apropie deja de sfârșitul duratei lor de utilizare vor avea o performanță de peste trei ori mai mare decât a oricărui hard disk mecanic.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Electrica Furnizare menține programul de lucru extins în punctele de prezență ale companiei

Distribuie Din grijă pentru clienții săi, Electrica Furnizare menține programul de lucru extins în punctele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.