Home / Administratie / Comuna Solovăstru, în plin proces de dezvoltare
bsh

Comuna Solovăstru, în plin proces de dezvoltare

Distribuie

La nivelul comunei Solovăstru se află în plină desfășurare un proiect care are în vedere modernizarea drumurilor comunale, a cărui valoare este de 1 milion de euro. Mai exact, este vorba de 9,2 kilometri de drumuri comunale ce urmează a fi modernizate, finalizate la momentul actual în proporție de 65 %. „Lucrările la acest proiect au început în toamna anului trecut și urmează să fie finalizate în luna noiembrie a acestui an, dacă condițiile meteo ne vor permite. Prin acest proiect se vor asfalta toate străzile din comună. Spun acest lucru deoarece au apărut tot felul de discuții că anumite străzi vor rămâne pe dinafară. Oamenii să stea liniștiți că la fiecare stradă îi va veni rândul la asfaltare”, a precizat Ilie Chirilă Tătar, primarul comunei Solovăstru.

Podurile peste Gurghiu, aproape finalizate

Alte două mari obiective la nivelul comunei Solovăstru sunt cele două poduri noi peste râul Gurghiu, de la Solovăstru și Jabenița, investiții necesare ca urmare a inundațiilor din vara anului trecut.

„Podurile sunt realizate în proporție de 95%. Ele sunt practicabile la momentul de față, urmează doar câteva lucrări minore de făcut, după care va urma recepția finală. Suntem extrem de mulțumiți de calitatea lucrărilor făcute la cele două poduri. La fel și feedback-ul primit de la cetățeni este unul extrem de pozitiv, în condițiile în care drumul județean ce traversează comuna se află într-o stare destul de proastă, fapt pentru care cei din Jabenița, pentru a ieși la Mociar, folosesc drumul pe care se află unul din aceste poduri. Lumea din păcate nu înțelege că drumul care străbate comuna nu se află în administrarea noastră, ci a Consiliului Județean. Ce a ținut de noi am făcut, în rest nu putem cheltui bani pentru acest drum județean. Ce a ținut de noi, am făcut sau urmează să facem în perioada următoare, respectiv proiectul cu drumurile comunale”, a precizat primarul comunei Solovăstru.

Tot o investiție realizată cu ajutorul fondurilor europene este cea de la Căminului Cultural din localitatea Solovăstru. „Investiția este finalizată, se lucrează doar la partea de documentație pentru recepția finală. Este un cămin care corespunde cerințelor anilor 2021. Consider că este unul din cele mai frumoase cămine din zonă, părere care sunt sigur că o vor împărtăși lu cetățenii comunei atunci când acest cămin nou va fi dat în folosință”, a precizat Ilie Chirilă Tătar.

Dispensarul medical uman, relocat

O veste bună vine și pentru persoanele vârstnice din Solovăstru, care nu vor mai fi nevoite să urce panta la dispensarul medical uman, acesta urmând să fie relocat într-o zonă mai centrală a satului Solovăstru. „În scurt timp vom reloca dispensarul medical uman din localitatea Solovăstru. Acesta fi mutat în clădirea fostei primării, vizavi de Căminul Cultural din Solovăstru. Oameni ceva mai în vârstă așteaptă de foarte mult timp acest lucru, în condițiile în care trebuiau să urce panta pentru a merge la fosta locație a dispensarului, un impediment în special pentru cei în vârstă”, a precizat Ilie Chirilă Tătar.

Tot la capitolul investiții ce urmează a fi derulate la nivelul comunei Solovăstru sunt cele legate de introducerea curentului electric în zona Obrejuță, respectiv modernizarea iluminatului public la nivelul comunei. „Suntem în faza de licitație a lucrării care are în vedere iluminatul Smart la nivelul comunei Solovăstru, investiție în valoare de 500.000 de lei finanțată prin Fondul de Mediu. Vor fi înlocuite 413 lămpi dintr-un total de 530, cu lămpi LED, astfel încât consumul de energie electrică va fi eficientizat prin aceste lămpi, acesta fiind și scopul principal al proiectului. Un alt proiect care își va cunoaște în cel mai scurt timp câștigătorul este cel legat de extinderea rețelei electrice și de iluminat public pentru zona Obrejuță din Solovăstru. Lucrarea este licitată de către Electrica, finanțată de noi și Electrica, fiecare cu un procent de 50%. Este o investiție extrem de necesară în zona respectivă, în condițiile în care se construiesc case iar zona nu beneficiază de curent electric, doar de alimentare cu apă și canalizare, iar în toamnă urmează și asfalt”, a punctat Ilie Chirilă Tătar.

Nici școala din comună nu a rămas pe dinafară vizavi de proiectele de investiții, aceasta urmând să beneficieze de o dotare substanțială grație proiectului ”Achiziție de tablete școlare și alte echipamente necesare desfășurării activității didactice on-line în comuna Solovăstru”. „A fost semnat contractul de finanțare la acest proiect, valoarea acestuia fiind de aproximativ 500.000 de lei. Împreună cu cei din conducerea Școlii Gimnaziale din Solovăstru s-a decis ca ei să fie cei care să depună acest proiect prin care școlile din Solovăstru și Jabenița vor fi dotate cu table inteligente în fiecare clasă, un laptop pentru fiecare cadru didactic, o tabletă pentru fiecare elev, la care se adaugă modernizarea rețelei de internet”, a precizat primarul comunei Solovăstru.

Alin ZAHARIE

 

De asemenea, verificati

Elev dintr-o școală din Sighișoara, cercetat pentru lovire

Distribuie Un elev dintr-o școală din municipiul Sighișoara a ajuns la spital, după ce ar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.