Home / Religie / ”Școala de Vară” din Dumbrava, la final

”Școala de Vară” din Dumbrava, la final

Distribuie

Frumoasele activități din cadrul Programului ,,Școala de Vară” din satul Dumbrava, comuna Vătava coordonate de preotul paroh Alin Șular, s-au încheiat duminică, 15 august, în zi de mare sărbătoare creștinească, ,,Adormirea Maicii Domnului”.

În ultima săptămână a programului ,,Școala de Vară” s-au desfășurat diverse activități menite să stârnească interesul participanților spre cunoaștere.

„Zilele din ultima săptămână au fost marcate prin jocuri distractive, jocuri de atenție, jocuri senzoriale și jocuri de creație. S-a pregătit un joc de rol ”De-a cofetarii” – biluțe colorate din biscuiți, s-a discutat despre ”vise” și ”visuri”, crearea unui ”dream catcher”. De asemenea, pentru siguranța tuturor s-au prezentat câteva măsuri de acordare a primului ajutor și de stingere a incendiilor. ISU ”Horea” Mureș a participat cu personal specializat din cadrul Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților, personal din cadrul Centrului de Formare Formatori și Pregătire în Descarcerare și Asistență Medicală de Urgență și personal din cadrul pompierilor voluntari SVSU Vătava. Au fost prezentate lecții deschise privind modul de comportare în diferite situații de urgență și noțiuni de bază în acordarea primului ajutor calificat. Serile au fost dedicate vizionarii filmelor educative, urmate de dezbateri pe baza subiectului unde au fost scoase în evidență comportamentele pozitive”, a precizat prof. înv. preșcolar Andreea Gabriela Petruț.

Finalul de săptămână a fost marcat de o drumeție pentru cunoașterea orizonturilor locale și zonale, moment de maximă bucurie pentru fiecare copilaș. Toate aceste activități au fost coordonate de către preotul paroh Alin Șular, prof. înv. primar Cristina Crăciun, prof. înv. preșcolar Andreea Gabriela Petruț, Denisa Sorlea, fiică a satului Dumbrava și voluntarii care au adus un plus de energie tuturor activităților.

Duminică, 15 august, la biserica din Podășel, parohia Dumbrava a avut loc slujba dedicată ,,Adormirea Maicii Domnului”. Cu acest prilej, participanții la programul ,,Școala de Vară”, îmbrăcați în costume naționale au susținut un mic recital de pricesne, coordonați de părintele paroh Alin Șular și de prof. înv. preșcolar Andreea Gabriela Petruț. La final, în semn de mulțumire pentru întreaga activitate părintele Alin Șular a oferit diplome copilașilor participanți la activitățile desfășurate în cadrul Programului ,,Școala de Vară”.

„Am ales acest moment deoarece majoritatea publicului creștin, iubitor de Dumnezeu, recurge la meditație pe acordurile pricesnelor. De altfel, Narcisa Maria Suciu a interpretat priceasna ,”La tine vin Măicuță”, iar eu am ales să cânt pricesnele ”Preasfântă Maică și Fecioară” și ”O, Maică Sfântă a vieții mele”, a precizat Andreea Gabriela Petruț.

Alin ZAHARIE


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   
Loading RSS Feed

De asemenea, verificati

Proiect de reamenajare a vegetației în zona străzii Gheorghe Doja

Distribuie Primăria Municipiului Târgu Mureș a anunțat luni, 4 decembrie, pe pagina oficială de Facbeook …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.