Home / Cultură / Tabără de arheologie la Călugăreni

Tabără de arheologie la Călugăreni

Distribuie

Secția Gurghiu și a Centrului de Cercetare al Limesului Roman organizează, în perioada 16-21 august, Tabăra de arheologie de la Călugăreni.

Potrivit informațiilor furnizate de Departamentul de Comunicare și PR al Muzeului Județean Mureș, ”tabăra de arheologie cuprinde o serie de ateliere intercative, adresate copiilor și elevilor cu vârste cuprinse între 6-12 ani, în Parcul Arheologic de la Călugăreni”, programul este coordonat de muzeograful Szilágyi Orsolya, iar atelierele se vor ține în fiecare zi, în intervalul orar 10.00 – 12.00.

Joi, 19 august, tema taberei este ”Gastronomia romană”, iar momentele activității educative vor fi următoarele: prezentare despre alimentație, prezentarea grădinii și a morii (replici și material din săpătură) și preparare de moretum și degustare.

Vineri, 20 august, activitățile educative vor avea în vedere săpătura arheologică și vor conține următoarele momente: prezentare despre săpătura arheologică, cercetare la săpătură și „procesarea” materialului arheologic (sortarea materialului în categorii, desenarea obiectelor).

(Redacția)

 

De asemenea, verificati

CSM Târgu Mureș, pe locul IV la numărul de spectatori

Distribuie Echipa de baschet masculin din cadrul CSM Târgu Mureș a terminat sezonul regulat şi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.