Echipaj SMURD agresat în Valea Rece. Raportul ISU Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 593 Vizualizări

Echipaj SMURD agresat în Valea Rece. Raportul ISU

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Horea” al județului Mureș au anunțat vineri, 20 august, detalii despre agresarea unui echipaj SMURD în timpul unei intervenții la o locuință din cartierul târgumureșean Valea Rece. Incidentul s-a petrecut cu o seară înainte, joi, 19 august, și a constat în agresarea verbală și fizică a echipajului care acorda primul ajutor unei paciente, precum și cu distrugerea unei uși a autospecialei de intervenție.

”În data de 19 august 2021, în jurul orei 20.21, echipajul de prim ajutor SMURD Mureș a fost solicitat prin dispeceratul 112, pentru a se deplasa la o solicitare medicală, pe raza municipiului Târgu Mureș.

Odată ajunși la locul solicitării, victima de sex feminin s-a prezentat la ambulanță, pentru acordarea primului ajutor, pacienta desfăcându-și singură fașa, deși paramedicii i-au cerut că această manevră trebuie efectuată de ei. O persoană de sex masculin, care s-a recomandat ca fiind soțul pacientei, a devenit agresiv verbal, adresând injurii la adresa echipajului, ulterior devenind agresiv fizic, lovind pe unul dintre paramedici în zona pectoralului drept. Agresorul a încercat să spargă geamul și oglinda portierei a autospecialei, instigând la violență și pe celelate persoane aflate la fața locului. După aceasta, a agresat fizic și pe paramedicul aflat în cabina medicală, ca pe urmă să distrugă ușa laterală a autospecialei”, a precizat Biroul de presă al ISU ”Horea” al județului Mureș.

Potrivit aceleiași surse, în momentul în care echipajul era agresat, s-a solicitat pe stația radio, spijin al poliției sau al jandarmeriei. ”Ambulanța s-a retras în așteptarea respectivelor echipaje solicitate, continuând acordarea primului ajutor pacientei, constatând la examinare o plagă superficială la nivelul membrului superior stâng. S-a efectuat toaletarea plăgii și pansarea cu tampon steril, neputând efectua transportul către spital, din cauza defecțiunii ambulanței survenite în urma atacului. La ora 20.35, echipajul se retrage la sediul ISU Mureș, pentru investigații și întocmirea documentației după intervenție”, a mai transmis Biroul de presă al ISU ”Horea” al județului Mureș.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE