Excelența în jurnalism celebrată la Gala Presei Mureșene Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 814 Vizualizări

Excelența în jurnalism celebrată la Gala Presei Mureșene

Asociația Educație pentru Europa în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu Mureș organizează, în perioada 23 – 26 august, Gala Presei Mureșene 2021, eveniment care își propune să aniverseze, să promoveze și să premieze excelența în jurnalismul local.

Conferință și workshop despre presa locală

Primul moment al Galei Presei Mureșene 2021, respectiv Conferința ”Presa locală – 1990 – 2021. Evoluție și noile provocări”, va avea loc luni, 23 august, de la ora 11.00, în sala de conferințe a Hotelului Grand din Târgu Mureș. Conferința va fi moderată de Luminița Avram (Radio Târgu Mureș), iar pe durata a două ore invitații vor dezbate o paletă generoasă de teme cum ar fi evoluția presei mureșene din ultimii 30 de ani, principalele repere ale istoriei presei locale mureșene din ultimele trei decenii, viitorul presei locale din județul Mureș, influența exercitată asupra presei locale tradiționale de expansiunea internetului și a rețelelor de socializare, rolul și eficiența presei locale în campaniile de comunicare ale companiilor private și instituțiilor publice și nu în ultimul rând soluții pentru supraviețuirea presei locale.
Marți, 24 august, de la ora 11.00, în aceeași locație va avea loc Workshopul ”Presa locală – print, on-line, radio și videojurnalism”. Timp de două ore, alături de Ligia Voro, redactor șef al revistei economice Transilvania Business și senior-editor al cotidianului Zi de Zi, un grup de profesioniști din domeniul jurnalismului vor discuta, analiza și împărtăși din experiența lor publicului, care va avea posibilitatea să interacționeze cu invitații.

Atât conferinta cât și workshop-ul media sunt dedicate purtătorilor de cuvânt și responsabililor de comunicare din instituții publice, companii și organizații neguvernamentale, precum și elevilor și studenților interesați de evoluția fenomenului media din județul Mureș sau de o carieră în jurnalism.

Premii, dar și alte surprize

Momentul culminant al celebrării excelenței în jurnalism, Gala Presei Mureșene ediția 2021, va avea loc joi, 26 august, cu începere de la ora 16.30, în incinta Centrului de evenimente RAB din Sângeorgiu de Mureș. În cadrul galei vor fi acordate 30 de premii unor foști și actuali jurnaliști mureșeni care au făcut istorie în domeniul în care au activat sau activează, de la presă scrisă, la radio, tv, online și social media. Totodată, lista premianților va fi întregită de comunicatori ai unor instituții publice și companii private, precum și de reprezentanți ai administrației locale din județul Mureș.

”Proiectul “Gala Presei Mureșene” – 30 de ani de presa liberă” are ca obiectiv aniversarea, promovarea și premierea excelenței în jurnalismul local. Prin aceste activități ne propunem creșterea gradului de profesionalizare a jurnaliștilor, îmbunătățirea calității presei locale, promovarea bunelor practici în actul jurnalistic. Acțiunile propuse onorează cei 30 de ani de la (re)dobândirea unor drepturi fundamentale ale omului, consfințite în Declarația Universală a Drepturilor Omului și în Constituția României – libertatea de exprimare și, implicit, libertatea presei. De asemenea, prin aceste acțiuni reconstituim o istorie recentă a mass-media mureșene și dificilul drum parcurs de către media mureșene până astăzi pentru afirmarea celor două drepturi fundamentale – libertatea de exprimare și libertatea presei. Acțiunile propuse vor onora, bineînțeles, și cele mai valoroase personalități ale mass-media mureșene, pe care mureșenii vor avea ocazia să le cunoască: prezentarea și popularizarea jurnaliștilor care au făcut istorie pentru județul Mureș, indiferent de domeniul în care s-au afirmat – presă scrisă, radio-tv, on line, social media, realizarea și editarea unui ziar de colecție despre cei 30 de ani de presă liberă în județul Mureș, promovarea jurnalismului asumat, cu chip și semnătură, conștientizarea tinerilor că presa locală a rămas relevantă pe plan local, atât sub aspectul publicului atins cât și al pieței de publicitate, chiar în contextul schimbărilor generate de criza economică și dezvoltarea mediului online”, a precizat Aurelian Grama, vicepreședintele Asociației Educație pentru Europa, jurnalist, fondator și manager al cotidianului Zi de Zi și al revistei economice Transilvania Business.

Informații suplimentare

Gala Presei Mureșene 2021 este organizată cu sprijinul următorilor parteneri: Primăria Municipiului Târgu Mureș, CIS Gaz, Ansamblul Rezidențial Concept 9, E.ON România, Crama Liliac, Lavandei Residence, Dafcochim, Astor-Valpet, Hirschmann Automotive TM, Azomureș, Crama Sântu, Gombos Security, Azotrans, Maurer Residence, Casa de Ajutor Reciproc Progresul CFR, Schuster Ecosal, Nakita Prod Comimpex, Clini-Lab, Lecoimpex, Durkopp Adler, Centru de Sticlă- Primer Electro, Primăria Sovata, Darina, Florăria Magnolia, Artizan, Profireklam, Editura Edu, Mind the Gap, Cabinet Medical Endoartroscopia și Centrul Medical Ultratest.

Participarea la evenimente se va face în condițiile prevăzute de Hotărârea nr. 580 din 27 mai 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 mai 2021.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE