”Farmacia Socială”, concept unic în România, într-o localitate mureșeană Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 885 Vizualizări

”Farmacia Socială”, concept unic în România, într-o localitate mureșeană

”Farmacia Socială”, concept unic în România, s-a deschis, recent, în comuna Sângeorgiu de Mureș. Sloganul farmaciei spune tot despre conceptul în jurul căruia a luat naștere această idee: ”Este nevoie de tine pentru a face bine!”, altfel spus este nevoie de ajutorul oferit de fiecare dintre noi pentru a ajuta cât mai multe cazuri sociale, fiecare pacient ne ajută să ne atingem obiectivele sociale.

Potrivit reprezentanților noii farmacii, medicamentele și produsele comercializate ”nu sunt nici mai scumpe, nici mai ieftine ca în alte unități farmaceutice”, Farmacia Socială fiind ”o unitate independentă care nu primește subvenții sau fonduri europene de la nicio institutie și care a obținut atestatul de întreprindere socială eliberat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale pentru respectarea criteriilor economiei sociale, alocând minim 90% din profitul realizat scopului social și rezervei statutare.”

Profit nu înseamnă neapărat bani!

Farmacia eliberează rețete compensate și gratuite prescrise în orice județ din România și prepară rețete magistrale și oficinale în laboratorul propriu, autorizat de Ministerul Sănătății. 

”Pentru noi, profit nu înseamnă neapărat bani! Profit înseamnă satisfacția de a ajuta pacienți aflați în situații dificile. Farmacia Socială este prima farmacie din România care respectă principiile economiei sociale și astfel reușim zilnic conversia profitului financiar în profit social. Pentru început, Farmacia Socială susține activitățile de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Târgu Mureș cu care a încheiat un parteneriat în acest sens. Medicamentele necesare rezidenților sunt asigurate gratuit de Farmacia Socială, și astfel Căminul face lunar economii importante. Așa s-a putut organiza în una iulie, de exemplu, excursia Bunicilor la Dedrad, într-o livadă de cireși”, a declarat Marius Dumitrescu, administratorul farmaciei care până în prezent are 24 de parteneri care participă la maximizarea profitului destinat cazurilor sociale.

Începând cu luna august 2021, ”Farmacia Socială” poate să livreze gratuit la domiciliu, cu ajutorul voluntarilor, medicamente necesare pacienților cu dificultate de deplasare care locuiesc în Târgu Mureș, Sângeorgiu de Mureș și localitățile limitrofe.

Centru de testare antigen COVID-19

Unul din obiectivele strategice ale ”Farmaciei Sociale” este diversificarea serviciilor farmaceutice prin înființarea, la începutul lunii septembrie 2021, a unui centru autorizat de testare antigen COVID-19.

”În acest moment amenajăm un spatiu distinct de spațiul farmaciei care va fi utilizat exclusiv pentru testarea antigen. Ne-am luat toate măsurile de protecție epidemiologică, iar personalul nostru a absolvit un curs de specializare organizat de DSP Mureș. Pensionarii cu venituri mici vor beneficia de gratuitate în cadrul acestui centru și orice persoană interesată se va putea programa telefonic la numarul 0265311511 sau pe site-ul www.farmaciasociala.ro. Pacienților li se va elibera un certificat cu rezultatul testului, recunoscut de Ministerul Sănătății și celelalte instituții, conform legislației actuale”, au transmis reprezentanții ”Farmaciei Sociale”.

Informații suplimentare despre ”Farmacia Socială” pot fi obținute pe pagina web www.farmaciasociala.ro sau la numărul de telefon 0265-311.511.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE