Home / Slider / Intervenții ale Apelor Române Mureș: flash news

Intervenții ale Apelor Române Mureș: flash news

● În cursul lunilor iulie și august 2021, lucrătorii de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba (SGA), Sistemul Hidrotehnic Alba, Formația de lucru Alba Iulia, au efectuat lucrări pentru fixarea talvegului (firul văii) și stabilizarea albiei în plan, prin construirea a 2 praguri de fund din travese și beton armat, pe valea Ampoita, în localitatea Ampoita, pe activitatea de întreţinere PT 2021. Lucrările au fost executate cu utilajul Buldoexcavotor. Cumulând un volum de lucrări din beton 10,2 mc, armături din otel 40 kg, traverse din beton armat 110 buc, s-au curățat manual suprafețe împădurite cu tufișuri și arbuști cu diametrul de până la 10 cm – 17/100 mc. Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba este unitate de lucru subordonată Administrației Bazinale de Apă Mureș.
● Săptămâna trecută au început lucrările de intervenție în urma inundațiilor pe valea Dobrii localitatea Bistra, comuna Bistra, județul Alba de către echipa de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba. În urma apelor mari din vară sau produs eroziuni de mal ce pun în pericol stabilitatea malurilor și drumul comunal. Se execută lucrări de readucere a albiei pe cursul inițial, lucrări de decolmatare-reprofilare și asigurarea secțiuni de scurgere la debite mari. Lucrările sunt executate de formatie de lucru Câmpeni cu ajutorul unui excavator pe pneuri.

Sursa: Apele Române Mureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Bilanțul Zilei naționale de curățenie în Mureș

Voluntari de toate vârstele au curățat sâmbătă, 18 septembrie, zonele cu deșeuri din toată țara. …