Home / Altele / Nouă sfaturi pentru cumpărarea unui televizor bun

Nouă sfaturi pentru cumpărarea unui televizor bun

Distribuie

Programele TV din ziua de astăzi sunt impresionante și nesfârșite și este mai ușor ca niciodată să alegi la ce să te uiți, dacă nu ești copleșit de varietatea de alegeri. Iar televizorul a devenit acum un adevărat hub al casei digitale. Iată ce sfaturi trebuie să iei în considerare atunci când cumperi un televizor în ziua de astăzi.

Nu cumpăra altceva decât 4K UHD

În acest moment, prețurile televizoarelor au scăzut atât de mult încât este posibil să găsești televizoare 4K pentru numai câteva sute de euro.

Da, este adevărat că deja se vorbește despre 8K, dar încă nu există multe servicii capabile să ofere conținut 4K. Cu toate acestea, este adevărat și că în următorii câțiva ani situația se va schimba rapid și este convenabil să fii pregătit.

De câteva generații televizoarele au început să includă procesoare de imagine de calitate excelentă, care sunt capabile să scaleze conținutul de la 1080p la 4K fără pierderi excesive de calitate, astfel încât tranziția este din ce în ce mai lină. Dacă nu ai un motiv foarte bun pentru a alege altceva, noi nu îți recomandăm nimic sub 4K.

Grijă cu HDR, nu toate sunt la fel

Tehnologia HDR (High Dynamic Range) este fantastică și adesea mai relevantă decât saltul de rezoluție pentru atingerea 4K. Simplificând mult, există trei standarde care domină piața: HDR10, HDR10 + și Dolby Vision.

HDR face o mare diferență atunci când ne bucurăm de conținut de înaltă definiție și, din ce în ce mai mult, de jocuri video. Dar cu niciuna dintre cele trei variante nu vei da greș.

Dimensiunea contează (și mult)

Sfatul de aici se rezumă doar la cumpărarea celui mai mare televizor pe care ți-l poți permite, în mod rezonabil. Și cât înseamnă rezonabil? Pe Internet vei găsi o multitudine de studii dar, în realitate, fiecare producător își stabilește criteriile.

În opinia noastră, nu este important doar să luăm în considerare distanța la care stăm, ci și unghiul de vizualizare, calitatea panoului și tipul de conținut pe care îl vom vedea.

O regulă practică este de a multiplica diagonala televizorului pe care intenționăm să îl cumpărăm cu 1,6. Acesta oferă un unghi de vizualizare de aproximativ 30 de grade, ideal pentru utilizare mixtă (deși pentru cinematografie, companiile recomandă 40 de grade sau să înmulțești cu 1,2). Cu aceste numere, cu un televizor de 65 inci ar trebui să stăm la 2,7 metri și cu televizor de 50 de inci până la 2 metri.

Dincolo de cifre, fiecare utilizator are percepția sa și, așa cum am menționat, depinde și de mărimea camerei noastre de zi, de reflecții și de propriul gust personal. Dacă suntem fani ai filmelor sau jocurilor video, este posibil să nu ne deranjeze să stăm mai aproape să ne bucurăm de detalii, în timp ce dacă utilizarea este în familie, înmulțirea diagonalei cu 1,6 sau chiar 1,8 poate fi o bună referință.

TV OLED sau TV LED, eterna dilemă

Dacă utilizarea principală a televizorului este uitatul la emisiuni normale ale programelor TV, nu are rost să investești într-un TV OLED foarte scump. În acest moment, poți găsi TV LED de ultimă generație la prețuri mai mici și cu o calitate excelentă. În opinia noastră, merită mult mai mult să investești în cel mai bun TV LED sau TV QLED pe care ți-l poți permite decât într-un TV OLED low-end.

Dacă bugetul nu este o problemă și să te bucuri de cinema, seriale sau jocuri video la cea mai înaltă calitate este una dintre prioritățile tale, nu ezita: OLED este prezentul și cea mai bună opțiune chiar acum. MicroLED nu este încă o realitate în magazine și QLED nu este altceva decât o evoluție a sistemului LED pe care am avut-o până acum.

Să nu ai încredere în ceea ce vezi în magazin

Alegerea unui televizor „fierbinte”, foarte popular, este o idee proastă. În centrele comerciale le vei găsi adesea configurate într-un „mod demo” caracterizat prin exagerarea luminozității și a contrastului pentru a atrage cumpărătorul.

Probabil că dacă faci o plimbare printr-un magazin nu vei detecta diferențe mari între modele, care reproduc de obicei conținut furnizat de marcă. Sfatul nostru este să iei un USB cu un videoclip pe care îl cunoști perfect și care are acțiune, griuri și tranziții rapide și să petreci cât timp vrei să analizezi imaginile.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Electrica Furnizare menține programul de lucru extins în punctele de prezență ale companiei

Distribuie Din grijă pentru clienții săi, Electrica Furnizare menține programul de lucru extins în punctele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.