Home / Administratie / Ajutoare de la UE pentru ludușeni

Ajutoare de la UE pentru ludușeni

La începutul acestei săptămâni, luni, 16 august, Direcția de Asistență Socială din Primăria orașului Luduș a început să distribuie pachetele de igienă asigurate de Uniunea Europeană (UE) în cadrul Programului Operațional „Ajutoararea persoanelor defavorizate – POAD”.

Claudia Vereș, directorul Direcției de Asistență Socială, ne-a declarat că în evidențele Primăriei sunt înregistrate 536 de persoane defavorizate care vor primi câte un pachet. Beneficiarii sunt familiile și persoanele singure care au dreptul la un venit minim garantat acordat prin dispoziția scrisă a primarului Cristian Moldovan, conform Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat. Au dreptul să primească ajutorul de la UE și membrii familiilor care beneficiază de alocație pentru susținerea familiei, drept acordat conform Legii 277/2010, privind alocația pentru susținerea familiei.

Daniel Moca, inspector în asistența socială din cadrul Primăriei orașului Luduș, a subliniat că pachetele se pot prelua de la Casa de Cultură „Pomepiu Hărășteanu”, de luni și până vineri, între orele 9.00 – 13.00, de către destinatarii care prezintă un act de identitate în original. Fiecare cutie conține cinci periuțe, patru paste de dinți, săpun lichid de 500 de mililitri, șampon pentru copii, șampon adulți, detergent granule pentru rufe colorate, detergent granule pentru rufe albe.

Persoanele care sunt în drept se pot prezenta la Casa de Cultură „Pompeiu Hărășteanu” Luduș până în ziua de 29 septembrie 2021.

Ioan A. BORGOVAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

DSP Mureș angajează, fără concurs, asistenți medicali generaliști

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş, în conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Sănătății nr. 905/2020 …