Home / Invatamant / Mureș: Verificări în teren pentru ca școala să înceapă în siguranță

Mureș: Verificări în teren pentru ca școala să înceapă în siguranță

Distribuie

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a solicitat pregătirea grupelor mixte de lucru care vor merge în teren pentru verificarea condițiilor din fiecare unitate de învățământ, înainte de începerea anului școlar 2021-2022. Echipele vor fi formate din reprezentanții conducerilor Instituției Prefectului, Inspectoratului Școlar Județean Mureș, Direcției de Sănătate Publică Mureș și Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Horea” al județului Mureș.   

La data de 24 august, toate cele 600 de unități de învățământ din județul Mureș au asigurate încălzirea și măsurile igienico-sanitare necesare.

“În ceea ce privește autorizațiile sanitare de funcționare, din totalul de 600 de unități, un număr de 17 nu au încă autorizarea Direcției de Sănătate Publică. În majoritatea cazurilor vorbim despre școli care funcționează în clădiri aflate în curs de reabilitare sau renovare, pe diverse proiecte. Odată finalizate lucrările de reabilitare, DSP va răspunde solicitării de autorizare în cel mai scurt timp. Referitor la transportul elevilor, pot menționa că toate unitățile au transportul cu microbuze școlare asigurat și nu vom întâmpina dificultăți pe această linie. În același timp, vom avea discuții cu toți primarii din județul Mureș, astfel încât copiii și cadrele didactice să înceapă școala în siguranță”, a afirmat prefectul Mara Togănel.

Câteva dintre deciziile oficiale anunțate în cadrul videoconferinței Guvernului României cu prefecții și șefii instituțiilor deconcentrate, care a avut loc în data de 24 august 2021, fac referire la obligativitatea purtării măștii de protecție (doar cele de uz medical) în spațiile închise din școli, precum și în cadrul festivităților de deschidere a anului școlar 2021-2022. Totodată, la data de 13 septembrie, în toate școlile din județul Mureș cursurile vor începe cu prezență fizică, această formulă fiind păstrată cât timp rata de incidență a cazurilor de Covid-19 este sub 6 la 1.000 locuitori.

Începând cu 1 septembrie, vor fi demarate sesiuni de informare online având ca temă vaccinarea elevilor și cadrelor didactice, impactul vaccinării în derularea cursurilor, iar specialiștii Direcției de Sănătate Publică Mureș vor răspunde întrebărilor legate de vaccin și efectele acestuia.

Potrivit Cancelariei Prefectului, în perioada următoare, ”în paralel cu sesiunile de informare online și întâlnirea cu primarii localităților din județul Mureș, vor avea loc întâlniri cu directorii unităților de învățământ din județul Mureș, tema principală fiind desfășurarea cursurilor în bune condiții, dar și respectarea strictă a regulilor de protecție sanitară la festivitățile de deschidere a anului școlar.”

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureș: Caravană cu servicii gratuite din 10 specialități medicale

Distribuie Direcția de Asistență Sighișoara Sighișoara a demarat, în data de 18 martie 2024, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.