Home / Sanatate / 5 alimente care se află pe lista de cumpărături săptămânale a tuturor românilor

5 alimente care se află pe lista de cumpărături săptămânale a tuturor românilor

Distribuie

Toată lumea  merge de la cumpărturi, fiindcă fără hrană nu se poate supraviețui. Cu toate acestea, nu toți românii au aceeași listă de cumpărături pentru fiecare săptămână în parte. Însă, există câteva alimente comune, care se găsesc în coșul de cumpărturi al tuturor clienților din supermarketuri. Citește în continuare articolul, pentru a afla care sunt produsele pe care le cumperi tu, dar și ceilalți clienți ai magazinului pe care în frecventezi de obicei.

Iată care sunt cele 5 produse comune pe listele de cumpărături ale românilor:

  • Carne

Românii mănâncă foarte multă carne. Există unele persoane care servesc acest aliment la fiecare masă, însă nu este tocmai sănătos. Cel mai bine ar fi ca tipurile de carne să fie consumate de circa 3 ori pe săptămână, pentru ca aportul de grăsimi, și nu numai, să fie cel corespunzător. Prin urmare, carnea se află pe lista de cumpărături a tuturor celor ce gătesc acasă. 

  • Ouă

Toată lumea are nevoie de ouă. Acestea pot fi prăjite sau făcute omletă dimineața, dar și în componența celor mai delicioase prăjituri. De asemenea, ouăle au un rol foarte important și în numeroase mâncăruri tradiționale, așa că nu trebuie să lipsească niciodată din frigider. 

Este foarte important să verifici data de valabilitate a ouălor, pentru a elimina riscul de a le consuma expirate. În plus, este bine să încerci să te orientezi cât de mult poți spre ouăle de țară, fiindcă acestea sunt mult mai sănătoase și gustoase față de cele din comerț. 

  • Lapte de vacă

Foarte multe persoane adoră să consume dimineața, pe stomacul gol, o cană de lapte de vacă. Această băutură naturală este foarte sănătoasă și are grijă de organism, astfel încât el să funcționeze în mod corect. Specialiștii recomandă consumul laptelui, însă în cantități moderate. 

Dacă ai nevoie de un lapte sănătos, pe care să nu-ți fie teamă să-l oferi familiei, laptele de vaca de la Laktotrio trebuie pus neapărat pe lista ta de cumpărături. Chiar și prăjiturile vor avea un alt gust! 

  • Mezeluri

Românii sunt mari consumatori de mezeluri. Nu există coș de cumpărături care să nu conțină măcar un baton de salam. 

Acestea sunt consumate cu regularitate dimineața, la sandvișuri ori la omlete, așa că salamurile și pastrama de toate felurile sunt regăsite săptămână de săptămână în frigiderele românilor. 

  • Fructe

Fructele se află printre preferatele românilor. Toate coșurile de cumpărături conțin câteva kilograme de mere, pere, prune, banane și alte tipuri de fructe, în funcție de sezon. Mulți români preferă să înlocuiască dulciurile nesănătoase, precum ciocolata, jeleurile și înghețata, cu fructe reci, proaspete și aromate. Ceea ce este foarte interesant, este faptul că fructele de sezon pot fi utilizate în cele mai bune prăjituri și torturi de casă. 

În cele din urmă, acestea sunt cele 5 produse fără de care românii nu pleacă spre casele din supermarketuri. Sunt gustoase, sățioase și pot fi mâncate în nenumărate feluri. Se aflau și pe lista ta?

Sursa foto: Pixabay.com

 

De asemenea, verificati

Chirurgie Vasculară de top, la Spitalul de Urgență din Târgu Mureș

Distribuie Secția Chirurgie Vasculară este relativ nou deschisă, din anul 2018, în cadrul Spitalului Clinic …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.