RESPECT! Un pompier mureșean, salvator și pe litoral! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 261 Vizualizări

RESPECT! Un pompier mureșean, salvator și pe litoral!

Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Horea” al județului Mureș a anunțat joi, 26 august, pe pagina de Facebook a instituției, că sergentul major Florin Gorea, paramedic la Punctul de Lucru ISU din Râciu, a participat la salvarea unui turist pe o plajă din stațiunea Saturn.

”Florin Gorea, colegul nostru, a fost în concediu, în stațiunea Saturn. Acum câteva zile, când era la plajă, un salvamar a alergat spre apă, chiar pe lângă prosopul lui. Florin s-a apropiat și el de apă, iar când a văzut că alți doi salvamari încercau să scoată la mal o persoană, nu a stat pe gânduri. S-a poziționat repede la capul victimei, pentru a-l imobiliza. Între timp, unul dintre salvamari l-a recunoscut. Florin a fost detașat în aceeași zonă, în cadrul programului Litoral. Salvamarul i-a zis că persoana respectivă a sărit de pe salteaua gonflabilă remorcată de un skyjet, deși apa era foarte mică”, se menționează în respectiva postare.

Potrivit aceleiași surse, victima, deși în agonie, le-a spus salvatorilor că nu își mai simte picioarele și mâinile îi amorțeau, iar paramedical mureșean a rămas la capul lui până când echipajul medical a ajuns lângă ei.

”Bărbatul a fost imobilizat și transportat la spitalul din Mangalia, ca ulterior să fie preluat de elicopterul SMURD și dus la UPU Constanța. Felicitări, Florin! Știm că oriunde ai fi, ești „mereu la datorie”. Sergentul major Gorea Florin este încadrat la ISU Mureș pe funcția de subofițer operativ principal – paramedic, la Punctul de Lucru Râciu, din cadrul secției Sărmașu, județ Mureș”, a mai transmis Biroul de presă al ISU ”Horea” al județului Mureș.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE