Home / Slider / FOTO: B-unicii, o zi ”parfumată” la Hoghilag

FOTO: B-unicii, o zi ”parfumată” la Hoghilag

Distribuie

De satul Hoghilag din judeţul Sibiu se leagă această minunată floare, tuberoza, puternic parfumată.

Tuberoza este originară din Mexic şi a început să se cultive pentru prima dată în România, la Hoghilag, încă din 1963. Tuberozele nu se plantează pe câmpuri şi nu se pot admira de la drum, aşa că este necesar să ajungeţi în curtea unui cultivator. Noi ne-am programat la domnul Nicolae Costea care ne-a arătat minunăţiile de flori şi mândru ne-a prezentat şi câte ceva despre cultivarea ei. Florile au fost aduse aici de către saşi iar astăzi peste 20 de familii din sat duc tradiţia mai departe cultivând în grădinile proprii aceste minunate flori. Tuberozele înfloresc doar o dată la trei ani între lunile iunie şi septembrie Omul acesta ne-a umplut de energie pozitivă şi ne-a oferit fiecăruia, în dar, câte un fir de tuberoză. Am mai aflat că tuberoza de Hoghilag va fi prima floare din România și a treia din Uniunea Europeană care va primi, din partea Comisiei Europene (CE), certificarea Indicaţiei Geografice Protejate (IGP). 

Apoi, doamna Maria Duda ne-a invitat în curtea sa să servim masa într-o atmosferă tradițională şi unde s-a deschis  Punctul Gastronomic Local „În şură la Maria” .

Timpul petrecut aici a fost o adevarată delectare. Am plecat de la Hoghilag cu adevarate lecţii de viaţă, cu parfum în nări şi amintiri frumoase imprimate pe retină.

Dr. Anca FLOREA,

Director, Căminul pentru vârstnici din Târgu Mureș

 

De asemenea, verificati

Pagube tot mai mari și dese cauzate de urși în județul Mureș

Distribuie S-au înmulțit vertiginos pagubele produse de urși în anumite zone ale județului Mureș, cei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.