Home / Recomandări zi de zi / Activități la zi ale Administrației Bazinale de Apă Mureș – Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba

Activități la zi ale Administrației Bazinale de Apă Mureș – Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba

La mijlocul lunii iulie, în 15.07.2021 au avut loc precipitații istorice cu intensitate mare la stația hidrometrică Ocoliș, de pe Valea Ierii: 223 l/mp în 5 ore. Până în cursul dimineții au mai căzut, în același loc, încă 25 litri/mp, ajungându-se la un total de 250 litri/mp. Comuna Ocoliș (județul Alba) a fost grav afectată de inundații. În urma ploilor torențiale, precum și a scurgerilor rapide de pe versanți, pe râul Ocoliș, s-a produs o inundație puternică (flash-flood), cu efecte locale severe. În aceste localități, Ocoliș – sat Ocoliș, s-au înregistrat cele mai însemnate pagube materiale. Din fericire evenimentele nu s-au soldat cu victime omenești.
În 25 august, dl. Sorin Vlad, director Sistemului de Gospodărire a Apelor Alba (SGA Alba), s-a deplasat în comuna Ocoliș, pentru a se asigura de buna desfășurare a lucrărilor, împreună cu dl. Claudiu Pantea, șeful Formației de Lucru Baia de Arieș și inginerul Călin Popa, din cadrul S.H. Turda. Au fost efectuate evaluări privind situația lucrărilor realizate în urma apelor mari care au produs eroziuni de mal, ce pun în pericol stabilitatea malurilor și o serie de locuințe. În această perioadă sunt executate lucrări de readucere a albiei pe cursul inițial, lucrări de decolmatare-reprofilare-recalibrare, asigurarea secțiuni de scurgere la debite mari și pentru protecția malurilor erodate se executa lucrări de apărare de mal din anrocament mare.
Concomitent cu intervențiile din comuna Ocoliș, în urma unui parteneriat de colaborare existent între Sistemului de Gospodărire a Apelor Alba și Primăria Abrud se desfășoară lucrări care constau în decolmatare și reprofilare curs de apă Abrud, în intravilan Abrud, pentru asigurarea capacității de transport a albiei la debite mari.

Sursa: Apele Române Mureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Administrația Bazinală de Apă Mureș participă la „Let’s Do It, România!” 2021

INFORMARE DE PRESĂAdministrația Bazinală de Apă Mureș, prin Sistemele de Gospodărire a Apelor, participă la …