Home / Invatamant / CONCURS pentru directorii și directorii adjuncți din învățământul preuniversitar de stat mureșean

CONCURS pentru directorii și directorii adjuncți din învățământul preuniversitar de stat mureșean

Concursul pentru ocuparea posturilor de director și director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitare de stat din județul Mureș va demara în data de 14 septembrie, a anunțat vineri, 27 august, pentru cotidianul Zi de Zi, prof. drd. Sabin Gavril Pășcan, inspectorul școlar general al județului Mureș.

”Conform metodologiei de organizare a concursului de ocupare a funcțiilor vacante de director, director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar aprobată prin Ordinul de Ministru 4597 din 6 august 2021, avem și un calendar, proba scrisă fiind programată a se organiza în data de 15 octombrie. Pe 14 septembrie practic va demara toată procedura prin publicarea bibliografiei pe site-ul Inspectoratului, în presa locală, conform metodologiei care este în momentul de față în vigoare, iar în luna octombrie va avea loc concursul”, a declarat prof. drd. Sabin Gavril Pășcan.

Condiții de înscriere

Potrivit șefului Inspectoratului Școlar Județean Mureș, la concurs pot participa ”cadre didactice titulare în sistemul de învățământ preuniversitar angajate pe perioadă nedeterminată, cu o vechime de minim 5 ani în învățământul preuniversitar” și cadre didactice ”care au calificativul foarte bine, care nu au fost sancționate disciplinar sau nu au fost lipsite de dreptul de a ocupa o funcție de conducere în unitățile de învățământ preuniversitar printr-o hotărâre judecătorească definitivă”.

”Legea Educației Naționale a și suferit modificări în sensul în care dacă până acum aveau dreptul să participe la acest concurs doar cadre didactice care fac parte din Corpul de Experți în Management Educațional. Acest aspect a fost foarte bine stabilit în legislația în vigoare, dreptul de a ocupa funcție de conducere putând să îl aibă și colegii noștri mai tineri care au cel puțin 5 ani de experiență în învățământ și definitivatul obligatoriu, pentru că în momentul de față vreau să vă mărturisesc că am avut unități de învățământ din mediul rural unde foarte greu am găsit cadre didactice care să dorească să ocupe funcții de conducere, Eu cred în acest concurs și am încredere că cel mai bun va câștiga concursul”, a subliniat prof. drd. Sabin Gavril Pășcan.

Calendarul concursului:

14 septembrie: Anunțarea concursului; Constituirea comisiei naționale, a comisiilor de organizare la nivel județean și a comisiilor de evaluare a documentelor de înscriere.

15-26 septembrie: Depunerea dosarelor de înscriere la proba scrisă pe platforma informatică dedicată.

27-29 septembrie: Evaluarea dosarelor de înscriere.

30 septembrie: Afișarea listei de candidați admiși la evaluarea dosarelor.

1 octombrie: Depunerea solicitărilor de analiză a cauzelor și remedierea eventualelor erori la etapa de înscriere în platforma informatică.

4-6 octombrie: Remedierea eventualelor erori la etapa de înscriere.

7 octombrie: Afișarea listei candidaților admiși la evaluarea dosarelor.

8 octombrie: Stabilirea centrelor speciale de desfășurare a probei scrise.

13 octombrie: Repartizarea candidaților pe centre.

15 octombrie: Desfășurarea probei scrise.

15 octombrie: Afișarea rezultatelor la proba scrisă.

15-17 octombrie: Depunerea contestațiilor la proba scrisă.

18-20 octombrie: Soluționarea contestațiilor la proba scrisă.

20 octombrie: Afișarea rezultatelor finale la proba scrisă.

21-27 octombrie: Înregistrarea opțiunilor candidaților pentru unitatea la care candidează și depunerea documentelor pentru unitățile de învățământ care necesită avize suplimentare.

28-29 octombrie: Transmiterea solicitărilor de desemnare a membrilor comisiilor de interviu din partea consiliilor profesorale, autorităților locale și companiilor/universităților.

1-10 noiembrie: Constituirea comisiilor pentru proba de interviu.

12 noiembrie: Publicarea graficului de desfășurare a interviurilor.

15 noiembrie – 8 decembrie: Desfășurarea probei de interviu.

16 noiembrie – 10 decembrie: Depunerea și soluționarea contestațiilor la proba de interviu.

13 decembrie: Exprimarea opțiunilor candidaților declarați admiși pentru mai multe funcții/ unități de învățământ.

14-17 decembrie: Consultarea grupurilor parlamentare/ reprezentanților cultelor religioase și obținerea avizului motivat.

17 decembrie: Validarea rezultatelor finale.

20-22 decembrie: Emiterea deciziilor de numire (cu aplicare de la 10 ianuarie 2022).

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Liderul USR PLUS Mureș, detalii despre ”finala” Cioloș – Barna

Dacian Cioloș a obținut cele mai multe voturi (15.111 de voturi reprezentând 46%) pentru președinția …