Home / Slider / FOTO: Tabără socială la Lăpușna

FOTO: Tabără socială la Lăpușna

Distribuie

În perioada 23-27 august, Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – Filiala Târgu-Mureș, în parteneriat cu Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei şi cu sprijinul SGG si SGC Bucureşti, a organizat, în localitatea mureșeană Lăupșna, o tabără socială pentru copiii din localitățile Idiciu şi Sângeru de Pădure, recunoscute drept comunităţi rurale defavorizate. Activitatea face parte din proiectul „Comunitatea prin ochii tinerilor”, dar şi din parteneriatul de colaborare dintre Şcoala Gimnazială Idiciu şi parohia Idiciu.

Au avut bucuria de a împărtăşi împreună emoţiile unei tabere mult visate 25 de copii din parohia Idiciu, protopopiatul Târnăveni, şi parohia Sângeru de Pădure, protopopiatul Târgu-Mureş. Explorând lumea exterioară şi extinzându-şi orizontul interior, am putea spune că aceşti copii au crescut în câteva zile cât într-un an, lărgindu-şi astfel cunoştinţele către adevăratele daruri pe care Dumnezeu ni le face, mai ales darul credinţei.

Prin promovarea unei conştiinţe bazată pe principiile moral-creştine, atrăgându-i şi menţinându-i pe copii cât mai aproape de Biserică, tabăra s-a dorit a fi un instrument catehetic agreat de aceştia, care să îmbine în mod armonios jocurile şi activităţile recreative cu cele practice şi competitive, de creaţie şi cultură generală, rugăciunea şi discuţiile tematice interactive, dar şi cu distracţia. Aşezând în suflete căldură duhovnicească şi, totodată, amintiri de neuitat, tabăra s-a dovedit a fi pentru aceşti copii un vis împlinit, cu atât mai mult pentru faptul că ei se confruntă cu lipsa posibilităţilor materiale şi provin din familii cu multe greutăţi.

Sub atenta organizare şi supraveghere a coordonatorului taberei, părintele Mihai Dumitrescu, inspector social pentru județul Mureș, și a cadrelor didactice ale tinerilor iubitori de frumos, aceştia au învăţat bucuria şi curajul, accesând rezerve de curiozitate, de creativitate, dar şi de entuziasm şi generozitate, pe care nu ştiau că le au, zidind prietenii şi, probabil, noi orizonturi, îmbogăţindu-se în credinţă. În acest sens, părintele Rafail Noica spunea: „Unicul lucru valoros în această viaţă este să-L înţelegem pe Dumnezeu şi planul Său”.

Pr. paroh Ioan STAN


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.