Investiție nouă în Parcul Industrial Mureș Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2799 Vizualizări

Investiție nouă în Parcul Industrial Mureș

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, într-o ședință din luna iulie 2021, că proiectul ”Hală depozit industrial confecție metalică”, propus a fi amplasat în localitatea Ungheni, sat Vidrasău nr. 1 (Parcul Industrial Mureș), nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Detalii despre proiect

Potrivit proiectului Deciziei etapei de încadrare, document făcut public pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, investiția este realizată de SC Sogepa SRL Târgu Mureș pe un teren cu o suprafață totală de 19.343 de metri pătrați.

”Terenul beneficiază de un drum de servitute. Regimul de înălțime proiectat este parter plus două etaje parțiale”, se menționează în document.

Conform aceleiași surse, parterul va avea o suprafață construită de 4.332,3 de metri pătrați și două hale industriale, una de 1.992 de metri pătrați, cealaltă de 2.017 de metri pătrați.

”Funcţiunea va fi hală depozit industrial. După construire, hala va fi închiriată unor terţi beneficiari, în baza unor contracte de închiriere, pentru activităţi de depozitare şi/ sau de producţie, pentru activităţi nepoluante – fabricare de mobilă, operaţiuni de mecanică generală, fabricare de produse alimentare/ nealimentare, fabricare de produse tehnice care nu implică tehnologii poluante. Construcţia va fi realizată în sistem mixt, respectiv structură în cadre de beton armat şi structură metalică, zăbrele cu închideri perimetrale cu panouri tip sandwich, materiale folosite şi pentru învelitoare, fundaţiile vor fi izolate sub stâlpi şi vor fi realizate din beton armat, legate între ele prin grinzi de fundare. Pardoseala va fi o placă de beton armat cu fibre metalice, având strat de uzură cu nisip cuarţos”, se arată în proiectul Deciziei etapei de încadrare.

Totodată, documentul citat conține și alte detalii despre investiție.

”Parcarea va fi amenajată cu dale din beton. Iluminarea interioară va fi realizată cu lumină naturală şi lămpi fluorescente. Ventilarea va fi naturală prin suprafeţele vitrate. Clădirea va fi prevăzută cu instalaţie paratrăznet. Alimentarea cu apă se va realiza prin racordarea la reţeaua de alimentare cu apă potabilă a localităţii Vidrasău. Evacuarea apelor uzate se va realiza în bazin vidanjabil impermeabilizat cu volum de 10 metri cubi. Bazinul va fi vidanjat la comanda beneficiarului de către o firmă specializată. Vidanja va fi descărcată obligatoriu în cea mai apropiată staţie de epurare mecano-biologică.

Încălzirea spaţiilor se va realiza cu o centrală termică cu puterea de 32-50 kW, cu tiraj forţat, utilizând gaz metan, centrală amplasată la parterul clădirii. Obiectivul se va racorda la reţeaua de energie electrică existentă în zonă”, se mai precizează în același document.

Investitor italian

Potrivit www.listafirme.ro, principalul portal care furnizează informații despre firmele din România, SC Sogepa SRL Târgu Mureș s-a înființat în august 2008, are ca obiect de activitate ”Închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate” și este deținută de Emmequattro Real Estate SRL București, companie controlată de doi asociați (Marco Ciarpaglini cu 75% și Alina Daniela Petric cu 25%), care în anul 2020 avea doi angajați, cifră de afaceri de 646.180 de lei și profit net de 670 de lei.

Revenind la SC Sogepa SRL Târgu Mureș, la finalul exercițiului financiar 2020 societatea a raportatt afaceri de 4,1 milioane de lei, profit net de 1,7 milioane de lei și un angajat.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE