Avantaje ale gătitului cu oala sub presiune Altele
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 389 Vizualizări

Avantaje ale gătitului cu oala sub presiune

Oalele sub presiune sunt frecvente printre ustensilele de bucătărie, dar știți cu adevărat cât de departe ajung beneficiile utilizării lor? Gătitul în ele ajută la conservarea vitaminelor și a mineralelor alimentelor pe lângă faptul că este o metodă foarte rapidă de gătit. Dar mai există și multe alte avantaje ale folosirii acestor oale în bucătărie.

Departe sunt primele oale sub presiune cu rotirea supapei, care, deși sunt încă comercializate, au fost depășite de oalele rapide sau super rapide. Această denumire este obținută în funcție de presiunea maximă pe care o pot suporta, cu cât sunt mai mari, cu atât gătesc mai repede.

Economisiți timp

Timpul de gătit este redus cu până la 70% atunci când utilizați o oală sub presiune. După cum veți vedea mai jos, acest lucru nu numai că servește pentru a pune mai rapid mâncarea pe masă, dar are și alte beneficii.

Motivul pentru care aceste tipuri de oale sub presiune realizează acest lucru în comparație cu oalele tradiționale este pur fizic. Când presiunea crește, temperatura de fierbere a apei crește, depășind 100 ° C la care fierbe la presiune atmosferică.

Pentru a ne obișnui grafic cu ideea, s-ar putea spune că moleculele sunt „presate” și le ia mai mult timp să se separe, producând acea agitație care se traduce prin temperatură. Cu aceasta, punctul de fierbere este întârziat, obținându-se o temperatură mai mare (în jur de 130 ° C în funcție de oală) și astfel se gătește mai repede.

Ele au nevoie de mai puțină apă

O oală sub presiune este un sistem închis care nu schimbă materie cu exteriorul, dat fiind că nu există o valvă activă care să elibereze din aburi. Acest lucru implică faptul că, pe tot parcursul gătitului, cantitatea de lichid practic nu variază, astfel încât alimentele nu vor rămâne uscate.

Utilizarea de mai puțină apă este, de asemenea, o problemă de siguranță, pentru a menține presiunea în limitele suportabile ale oalei la încălzirea acesteia. În instrucțiuni, producătorul indică de obicei o cantitate limită de apă, mai mică decât ceea ce acceptă de fapt, pentru a avea o anumită marjă împotriva utilizării necorespunzătoare. Asigurați-vă că citiți aceste instrucțiuni pentru gătit în siguranță.

Oalele sub presiune rețin mai mulți nutrienți

Cu cât alimentele sunt mai supuse la temperaturi ridicate, cu atât sunt distruse mai multe substanțe nutritive, cum ar fi vitaminele liposolubile. În oala sub presiune, se gătește mai repede așa cum tocmai am arătat, deci există mai puțin timp de degradare decât într-o oală convențională.

Acest lucru este influențat și de faptul că se gătește cu mult mai puțină apă, deoarece atunci când gătești într-o oală normală, apa se evaporă în mare măsură. Este o problemă, deoarece apa se evaporă după ce a dizolvat substanțe nutritive, cum ar fi vitaminele solubile în apă (vitamina C, de exemplu), care au dispărut împreună cu vaporii.

Mâncăruri mai aromate și mai suculente

Evitând fierberea ore în șir ca în vasele convenționale, se obține o concentrație mai mare, care intensifică aromele. O oală sub presiune formează un mediu izolat, astfel încât alimentele nu se deshidratează și sunt mult mai suculente.

Oala sub presiune Tefal – idei

Sosurile și condimentele formează un ciclu prin care se recirculează constant prin alimente. De asemenea, amintiți-vă că, atunci când gătiți cu mai puțină apă, aroma este diluată într-un volum mai mic.

Economisesc gaze sau electricitate

Este clar că o reducere a timpului de gătit va duce la economii de energie. Fie că utilizați o plită electrică sau pe gaz, veți economisi la factură.

După cum puteți vedea, oalele sub presiune sunt minunate din toate punctele de vedere. Cu ani în urmă erau aproape un produs de lux, dar acum există modele excelente cu un raport calitate / preț extrem de bun.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE