Noutăți despre începerea anului școlar 2021-2022 Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1134 Vizualizări

Noutăți despre începerea anului școlar 2021-2022

În urmă cu câteva zile, la sediul Instituției Prefectului – Județul Mureș a avut loc o videoconferință convocată de premierul României, Florin Vasile Cîțu, la care au participat Ioana Mihăilă – ministrul Sănătății, Bogdan Lucian Aurescu – ministrul Afacerilor Interne și Sorin Mihai Cîmpeanu – ministrul Educației, alături de prefecți și șefi ai instituțiilor deconcentrate și guvernamentale locale.

Tema videoconferinței a reprezentat-o pregătirile care se fac pentru începerea în condiții optime a anului școlar 2021-2022.

”Subliniez faptul că se dorește începerea fizică a activităților în toate unitățile de învățământ preuniversitar din țară, implicit din județul Mureș. Au avut intervenții punctuale premierul României, care pe lângă mesajul transmis către toți factorii decizionali implicați a reluat ideea de începere fizică a cursurilor și de menținere a cursurilor în format fizic pe o perioadă cât mai îndelungată în noul an școlar, după care au avut intervenții ministrul Educației și ministrul Sănătății, care au punctat câteva aspecte care urmează să fie legiferate printr-un ordin comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății, care este așteptat să apară în perioada 1-3 septembrie. Acesta va reglementa modul în care se va desfășura activitatea instructiv-educativă pe perioada anului școlar 2021-2022”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, prof. drd. Sabin Gavril Pășcan, inspectorul școlar general al județului Mureș.

6 la mie, pragul de trecere către online

Șeful Inspectoratului Școlar Județean Mureș a precizat că principala noutate a noului an școlar este desfășurarea cursurilor în format fizic, on-site, în condițiile în care rata de incidență nu va depăși 6 la mia de locuitori.

”În situația în care se depășește rata de incidență respectivă, se vor avea în discuție două aspecte: fie continuarea studiilor în format online, fie în format hibrid, ceea ce înseamnă că o parte din clasă va merge fizic la școală, asta în condițiile în care elevii au trecut prin boală sau sunt vaccinați și cealaltă categorie de elevi va face cursurile online”, a afirmat prof. drd. Sabin Gavril Pășcan.

Masca de protecție, obligatorie

În cadrul aceleiași videoconferințe, s-a pus în discuție și obligativitatea purtării măștii de protecție în incinta unităților de învățământ.

”Masca este obligatoriu de purtat în spațiile interioare, excepție făcând clasele din învățământul special și special integrat, respectiv elevii care desfășoară ore de educație fizică și sport, în condiția în care incidența cumulată nu depășește 2 la mia de locuitori. Sunt interzise măștile fabricate din diferite materiale și se recomandă măștile de uz medical”, a menționat prof. dr. Sabin Gavril Pășcan.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE